< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A Fradi kiejtette az NB 1-ből a Szolnokot

| Mobile | RSS

A Fradi kiejtette az NB 1-ből a Szolnokot

2011. május 8. | hozzászólás | Sport

Gólgazdag meccsen győzött az FTC a vereségével az élvonaltól búcsúzó Szolnok otthonában a Monicomp Ligában.

Alaposan megnyomta a dobogóért küzdő Ferencváros a meccs elejét, tíz perc alatt 4-0-ra is vezethetett volna, ehelyett egyik 100 százalékos helyzetét sem tudta kihasználni. Először Rósa lőtt 12 méterről alig a kapu mellé, majd Schembri totyogta el a ziccert, egy az egyben állt a kapussal szemben (sőt, még Pölöskeynek is passzolhatott volna), aki rosszul rúgta ki a labdát.

Nem sokkal később Pölöskey fejelt a felső lécre, a labda a gólvonalra pattant. A 9. percben újabb Fradi-ziccer: egy jobboldali beadást Schembri teljesen tisztán fejelt mellé – ez már PruknerLászlónak is sok volt, levette zakóját.

A 19. percben aztán Pölöskey már nem hagyta ki a kihagyhatatlant: egy elképesztő szolnoki védelmi hiba után (Milicic belerúgta saját játékosába a labdát, amely a Fradi fiataljához pattant) meghúzta, majd Melnicenko mellett a kapuba lőtt (0-1). Két perc múlva jött a válasz: egy bal oldali szabadrúgás után Zsolnaira nem figyelt senki, ő pedig Haber kapujába fejelt (1-1). Gólparádé: ismét egy perc és jött a válasz: Rósa adott középre, Schembri közelről passzolt a kapuba (1-2).

A félidő hátralévő részében kocogós matinéfocit láthattunk, majd a 41. perctől újra a “régi” hangulat és koreográfia uralkodott. Először Djurovic buktatta feleslegesen Schembrit, a büntit Rósa lőtte be (1-3), majd két perccel később Zsolnai második fejesgóljával újra csak egy volt a differencia a gólok tekintetében (2-3).

A második játékrész korántsem volt ennyire fordulatos, a Szolnok becsülettel ment előre, a Ferencváros pedig kissé ráült az eredményre. Esett a meccs színvonala, de egy gól még mindenképpen benne volt a levegőben: a 86. percben Némedi pöccintése ment alig mellé, majd a 88. percben Zsolnai fejelt sokadszorra, Haber remek reflexmozdulattal hárított.

A Szolnok azonban hiába irányított, újabb gól már nem született. Ez azt jelenti, hogy a 62 év után az élvonalba jutott egyesület rögtön kiesik az NB II-be, a Ferencváros pedig harcban van a dobogóért.

Eredmény – Monicomp Liga, 27. forduló:
Szolnok, 4000 néző, vezette: Berger

Szolnoki MÁV FC – Ferencváros 2-3 (2-3)

Szolnok: Melnicenko – Milicic (Lengyel, 26.), Djurovic, Máté, Vukomanovic – Fitos (59.), Némedi, Jokic (Antal, 83.), Búrány – Gosic, Zsolnai. Vezetőedző: Simon Antal
Ferencváros: Haber – Balog, Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher – Rósa (Józsi, 70.), Junior, Stanic (Dragóner, 81.), Morales – Pölöskey (Abdi, 69.), Schembri. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Zsolnai (22., 45.), illetve Pölöskey (20.), Schembri (23.), Rósa (43., 11-esből)
Sárga lap: Gosic (26.), Djurovic (43.), Lengyel (53.), Némedi (64.), illetve Rósa (60.), Junior (79.), Morales (89.)
forrás:fn.hu

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: