< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Evés és alvás jár inkább a pasik fejében? A szex már a pasiknál is csak a harmadik

| Mobile | RSS

Evés és alvás jár inkább a pasik fejében? A szex már a pasiknál is csak a harmadik

2011. május 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Úgy tűnik, a régi mondás, miszerint a férfihoz a gyomrán át vezet az út, helytálló. Egy friss tanulmány szerint ugyanis a férfiak többet gondolnak az evésre – és az alvásra is -, mint a szexre.

Úgy tűnik, mégsem a szex jár legtöbbször a férfiak fejében. Terri Fisher professzor, az Ohio Állami Egyetem pszichológusa 163 férfi és női egyetemistát vont be kísérletébe, amely során mindannyiuknak egy táblázatban kellett bejelölnie, valahányszor a szexre, az evésre, vagy az alvásra gondoltak napközben.

A számok széles skálán mozogtak, de átlagban az derült ki, hogy a férfiak az evésre és az alvásra többször gondoltak, mint a szexre, összességében mindháromra pedig háromszor annyiszor, mint a nők.

„A férfiak sokkal jobban tudatában vannak a szükségleteiknek, és jobban fókuszálnak azokra, így hajlamosabbak ki is fejezni ezeket az érzéseiket” – számolt be megfigyeléseiről Fisher professzor.

Hozzátette, hogy még azok is, akik naponta 388 esetben gondoltak a szexre, jóval ritkábban tették ezt, mint ahogy azt a róluk terjedő legenda állítja, miszerint az erősebbik nem képviselőinek gondolatait minden hetedik másodpercben a szex tölti be.

Jo Hemmings behaviorista pszichológus így vélekedik minderről: „Az étkezéssel kapcsolatos látvány és illat, vagy akár az egyszerű éhség és szomjúság érzet jóval gyakrabban jelenik meg a hétköznapokban, mint a szexszel kapcsolatos asszociációk.”

Ugyanakkor hozzátette, hogy mivel a férfiak átlagban jóval túlfűtöttebbek szexuális gondolatok terén, mint a nők, nyilvánvalóan többször is gondolnak rá, mint a gyengébb nem képviselő.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 406 megnézve, 1 alkalommal mai nap |