< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY „Dupla fenekű” autó – A sikeres akciósorozat újabb eredménye

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY „Dupla fenekű” autó – A sikeres akciósorozat újabb eredménye

2011. május 11. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság járőrei a megyei rendőrkapitányság határrendészeti kirendeltségeivel közösen hetek óta sorozatos ellenőrzéseket tartanak az ország keleti területein. Az akció kiterjed a zöldhatár ellenőrzésre, valamint közúti és mélységi ellenőrzésekre továbbá jövedéki ellenőrzésekre, amelyeket magánházakban és vendéglátó ipari egységekben folytatnak le.

Az akció keretében – bűnügyi információk alapján – rendszeresen magáningatlanokat, magánterületeket is átvizsgálnak, amelynek során a pénzügyőrök cigarettakereső kutya segítségével vizsgálják át a házak, illetve lakóingatlanok területét.

Az akció legfrissebb eredményeként közúti ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy magyar honosságú személygépjárművet, amelynek utastere átvizsgálása során figyelmesek lettek arra, hogy a gépkocsi hátsó üléseinek csavarjai nem megfelelően voltak rögzítve, valamint a felületükön friss karcolás nyomai találhatók. Az alaposabb vizsgálat elvégzése érdekében a tiszabecsi határátkelőhelyre kísérték a gépjárművet, ahol megállapították, hogy az autó „dupla fenekű”. Az ülések eltávolítását, valamint a karosszéria megbontását követően az ott kialakított rejtekhelyből összesen 1.500 doboz 2.055.000 Ft értékű adózás alól elvont cigaretta került elő.

A NAV Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrei a dohányterméket, valamint a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalták és átadták a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóság illetékes munkatársainak. A magyar állampolgár ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Az elmúlt napokban több nagyobb felderítés is volt az akció eredményeként így Magosliget és Uszka belterületén a rendőrség munkatársaival együtt végzett magánházak ellenőrzése közben a járőrök 30.490 doboz, több mint 30 millió forint értékű adózás alól elvont cigarettát találtak és foglaltak le.

Az eredményes felderítések valamint az előzetes információk alapján várható, hogy a térségben az ellenőrzések folytatódnak. A hatékony fellépés érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság folyamatos járőrszolgálatot tart fent az ukrán határszakasz térségében, amelyet rendszertelen időszakaszokban akár húsz járőr egyidejű, koncentrált alkalmazásával megerősít.

Az intézkedések hatására folyamatosan csökken az illegális cigaretta beáramlása Magyarország területére, ezzel egyidejűleg a legális cigarettaforgalom növekedése tapasztalható a térségben.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 350 megnézve, 1 alkalommal mai nap |