< Böngészés > Főoldal / Nav, Riport / Blog article: A NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága a megye könyvtárainak együttműködésével magánszemélyek részére a személyi jövedelemadó bevallások kitöltését segítő program

| Mobile | RSS

A NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága a megye könyvtárainak együttműködésével magánszemélyek részére a személyi jövedelemadó bevallások kitöltését segítő program

2011. május 13. | 1 Hozzászólás | Nav, Riport

Dél – alföldi Regionális Adó Főigazgatóság sajtótájékoztatója…

A NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága a megye könyvtárainak együttműködésével magánszemélyek részére a személyi jövedelemadó bevallások kitöltését segítő programot. 4. alkalommal szervezte meg Szegeden. A helyszín a Somogyi könyvtár patinás első emelete volt.

Az újságírókat az adóbevallásukra váró állampolgárok jelenléte színesítette ezen a szép kellemes tavasz délelőttön. Az adóalanyok békésen várakoztak.
Megszólítottam Tóthné Piroskát, aki türelmesen várakozott a könyvek birodalmában. Dicsérte a felkészült NAV szakembereit, s kiemelte; – ez a kulturális környezet megnyugtató, valamint az internet világa számára itt vált elérhetővé. A gyors ügyintézés, a kontroll nagyban segíti őt a bevallása elkészítésében… a segítség el kell – nevetett-, mivel a számok világa távol áll tőlem.

A sajtótájékoztatást a könyvek s az adózók gyűrűjében kezdték el az előadók.

Szűcs Edit adóügyi igazgató-h hangsúlyozta a program jelentőségét. Beszélt az elérhető anomáliákról s annak hasznosságairól, majd rátért a szolgáltatások ismertetésére. Kardinálisnak tartotta a személyi jövedelemadóval kapcsolatos tájékoztatást! (Ebből sosem elég effektust éreztem ki). Az ingyenes nyomtatványoktól a sárgacsekk jelentőségén át az interneten elérhető szolgáltatásokról tájékoztatta a hallgatóközönséget. Kiemelten érdeminek ítélte az elektronikusan igényelt egyszerűsített bevallás letöltését, átvételét. S folytatta, 2011-ben 78. 998db 1053-as számú személyi jövedelemadó bevallást nyújtottak be. Ebből az elektronikusan 25. 422 érkezett meg. Papíron 39. 505 db nyomtatványkitöltő programmal előállított bevallás jött meg. (Ez nem semmi!) A kézzel kitöltött bevallásokból 14. 071 – et küldtek az adózók. E bevallások tartalmazzák a legtöbb hibát! Egy – két példa ezekből; – elfelejtik aláírni, hiányos garnitúra, mellékletek hiánya, – visszaigénylést tartalmazó bevallásról hiányzik a jelölés, hogy a visszaigényelt adót teljes összegben visszakérik, az adójóváírást helytelen alkalmazása… stb.
Ismertette a bevalláskitöltő keretprogram hasznosságát és letölthető a NAV honlapjáról www.apeh.hu.
Az ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek, magánszemélyek ez évtől a kormányzati portálon www. magyarorszag.hu elérhetők.
Lényegbevágónak tartotta az elektronikus szolgáltatások előnyeit. A NAV honlapján www.apeh.hu számos olyan szolgáltatás található, mely támogatja az adózókat kötelezettségük teljesítésében.

.- Honnan jött az ötlet, hogy összekapcsolják a két intézményt s annak eszközeit, struktúráját?
Központilag merült fel az együttműködés kapcsolati lehetőség, ami szikraként lobbant, s gyümölcsöző kapcsolattá vált. A gyakorlat megvalósítása a Bács – Kiskun megyei hivatalunk ötlete alapján indult el, s ezt követte a régió két megyéje.
A technikai háttér adott volt,- a könyvtár adta a hátteret, s mi adtuk a szakembereket. 6 munkatársunk dolgozik a helyszínen s tudásukkal, asszisztálnak a program működésében.

– Ez a program azoknak a legfontosabb, akik nem tudják megfizetni a adótanácsadókat?
Igen! Így is lehet fogalmazni. Ám nekünk is az adózók érdekeit kell figyelembe tartanunk. E gondolat pozitív az állampolgárok felé. Munkaidőn kívül is segítséget kapnak az Apeh munkatársaitól, pl., ellenőrzés területén…

– A NAV hasznot lát-e ebben a programban
A szolgáltató rendszer megvalósítása már egy teljes siker, ami szubvenciót nyújt az adózó állampolgárok mindennapi életéhez. Pl. az adókötelezettség betartása.

– Legtöbben nem minden esetben tudják megoldani az elektronikus bevallást, erről mi a véleménye?
Három éve alkalmazzuk ezt a formát. Ez nagymértékben dotálást nyújt az állampolgároknak. Papír alapon is beadhatják, ám abban több hibalehetőség is van. Az elektronikus bevallásban nem lehet tévedni! Ennek kitöltésében a munkatársaink segítséget adnak, illetve a felügyeletük mellett történik. E bevallás egyszerűsítését, kifejlesztését kitoljuk a felhasználó felé, így hibamentessé válik a bevallás.

A Somogyi könyvtár igazgatónőjét kérdeztem erről a projektről.

-Kinek az ötlete volt, hogy munkakapcsolatba kerüljenek az APEH kal?

Egyszóval nyitás volt az olvasóink felé, akik adózó állampolgárok is. Számtalan ablakot nyitottunk, ám nem találtuk a lehetőségeket. Ez egy kicsit bizarr ötlet, hogy könyvtárban jelen legyen az APEH. A kapcsolatunk így különleges szituációt hozott létre. Évfordulókat rendeztünk lehetőséget, adtunk különböző társadalmi szervezeteknek is az együttműködés lehetőségére
Közben nyitottunk az Ipari kamara felé is..

– Ez a kapcsolat kiválóan minősíti a színvonalat s annak munkakapcsolatát. Mi erről a véleménye?

Az iparos embereké is a könyvtár! Jöjjenek, mert itt megtalálhatják a nyugalmat, a baráti beszélgetéseket. Az APEH is változik, mint minden a világban. Amióta fejlődik e kapcsolat többen, olvasnak s lehetőséget, látnak a könyv szeretetében. Havonta 120 ember érkezik a bevallásával a kezében, s közben olvasgat e meghitt környezetben. Pl., 600 folyóiratot lapozhatnak a tagjaink. Egyszóval érdemes ide bejönni.

– A könyv szeretete mit jelent a társadalomnak?
1, a gyereknek az olvasás megkedveltetését, mivel alulról építkezik az ember életében a kultúra. Itt jelenik meg az olvasás pedagógiája.
2, az időskori olvasás nagyon fontos, mert edzeni kell az agyunkat. Ám nem kihagyható az időskorosztály technikai ismereteinek fejlesztése pl., a számítógép jártassága s használata.

– Mit üzen az olvasóközönségének?
Mindenkit szeretettel vár a Somogyi könyvtár. Az olvasás sohasem késő. Programjaink színesek s kifejezik városunk – Szeged – szeretetét s hírnevének ápolását. Minden programunk nyitott s mindenkit szeretettel várunk..

-oil-

Leave a Reply 1500 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: , ,