< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Az ügyet a katonai ügyészség vizsgálja Bántalmazással gyanúsítják a Váci Fegyház és Börtön két felügyelőjét

| Mobile | RSS

Az ügyet a katonai ügyészség vizsgálja Bántalmazással gyanúsítják a Váci Fegyház és Börtön két felügyelőjét

2011. május 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának osztályvezetője közölte: a Váci Fegyház és Börtön parancsnoka két felügyelő ellen tett feljelentést bántalmazás hivatalos eljárásban gyanúja miatt; az ügyet a katonai ügyészség vizsgálja.

Szalai Tímea azokra a sajtóhírekre reagált közleményében, amelyek szerint a váci börtönőrök súlyosan bántalmazták azt a dunakeszi tanárt, aki kiskorú többrendbeli veszélyeztetése miatt került előzetes letartóztatásba.

Egy napilap írása szerint T. Gábor dunakeszi tanárt megverték, bal karját eltörték a váci fegyintézetben, ahol előzetes letartóztatását töltötte.

A lap úgy tudja: a férfit az őrök séta ürügyén megbilincselték, ezután lelökték a lépcsőn, majd bántalmazták. Ellátást csak másnap kapott. Támadói aláírattak vele egy papírt, hogy sérüléseit azért szerezte, mert még nem szokott hozzá a bilincs viseléséhez – olvasható.

Szalai Tímea a közleményében azt írta: “az eseményben érintett fogvatartottat civil egészségügyi intézményben történt ellátása után, a rendelkezési jogkör gyakorlójának engedélyével átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe”.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 384 megnézve, 1 alkalommal mai nap |