< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Bárdos Judit: most totális támadás van, a béke Orbán döntésén múlik

| Mobile | RSS

Bárdos Judit: most totális támadás van, a béke Orbán döntésén múlik

Schmitt Pál gerenda a rendvédelmisek szemében, akik úgy érzik: ha Orbán nem fogadja el a belügyminisztérium újabb javaslatait, akkor nincs hova hátrálniuk, úgyhogy a béke a miniszterelnökön múlik.

A szakszervezeti oldal nagy keservesen tudomásul vette Pintér Sándor előterjesztését, mert a legrosszabbak között még mindig ez a legjobb megoldás, magyarázta Bárdos Judit az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára szerint Orbán Viktoron múlik, hogy békét teremt a rendvédelmi szférában, vagy pedig tudomásul veszi a békétlenséget és „hagyja az ügyeket folyni a maguk útján”. Bárdos szerint, ha a miniszterelnök nem hagyja jóvá Pintér javaslatát, akkor ezért neki kell vállalnia a felelősséget.

A szakszervezeti vezető úgy látja: „szisztematikus, totális támadás” indult a rendvédelmi nyugdíjasok ellen mondván, hogy Magyarországon tarthatatlan, hogy ilyen korán menjenek nyugdíjba az emberek. Miközben például Schmitt Pál már 34 évesen sportnyugdíjas lett, márpedig ha a köztársasági elnök 34 évesen nyugdíjas lehetett, akkor ez 25 év szolgálati viszony után talán a rendvédelmiseknek is megengedhető, érvelt a szakszervezeti vezető.

Bárdos azt is elmondta, több százan is lehetnek azok a rendvédelmi dolgozók, akik nagyon komoly egészségügyi problémák miatt mentek szolgálati nyugdíjba. A BRDSZ főtitkára megjegyezte, az elmúlt húsz év kormányai egyetlen alkalommal sem biztosítottak elegendő támogatást a szféra működéséhez, ugyanakkor valahányszor spórolni kellett, mindig a rendvédelemnél voltak leépítések.
forrás:atv

Leave a Reply 353 megnézve, 1 alkalommal mai nap |