< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Sajtóközlemény A tavaszi akció tapasztalatairól

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény A tavaszi akció tapasztalatairól

2011. május 31. | 1 Hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága a 2011. évi Ellenőrzési irányokban foglaltaknak megfelelően, illetékességi területén, nyolc hatóság együttműködésével a központi szervezésű tavaszi akció keretén belül koncentrált, közös piaci ellenőrzést tartott.
A közös vizsgálatot a hatóságok a régió négy városában összesen öt piacon folytatták le, a korábbi évek ellenőrzési tapasztalata alapján nem a húsvéti ünnepet megelőző szombaton, hanem Nagypénteken.
A megyénként felkért társhatóságok kivétel nélkül képviseltették magukat az ellenőrzésben. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségek tájékoztatásuk alapján kirívó szabálytalanságot nem tártak fel. A Munkaügyi és Munkavédelmi Szakigazgatási Szerv felügyelői viszont több esetben tettek megállapítást.
A NAV vámszakmai területének munkatársai 10 db ellenőrzést végeztek jövedéki- és adójegyes termékek illetve áru hamis megjelölésű termékek vonatkozásában, amelyek közül 2 esetben tártak fel mulasztást.
Az adószakmai terület munkatársai 18 db ellenőrzést végeztek nyugta kibocsátási kötelezettség teljesítésére vonatkozóan, amelyek közül 12 esetben a kiszolgálást végző személy egyáltalán nem bocsátott ki adóigazgatási azonosításra alkalmas bizonylatot. A várható mulasztási bírság összege régiós szinten 2,2 M Ft.
A koncentrált, közös piaci ellenőrzés eredményeként a megállapítási arány és a várható mulasztási bírság összege jóval magasabb lett, mint a korábbi években.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága

Leave a Reply 1756 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: