< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: “Nekik mindig a rend oldalán kell állniuk” Orbán: meg kell egyezni a rendvédelmisekkel

| Mobile | RSS

“Nekik mindig a rend oldalán kell állniuk” Orbán: meg kell egyezni a rendvédelmisekkel

Orbán Viktor szerint a kormánynak meg kell egyeznie a rendvédelmi dolgozókkal, először is abban, hogy nekik mindig a rend oldalán kell állniuk.

A miniszterelnök kedden adott interjúban elmondta: a nyugdíjszámítást úgy akarják átalakítani, hogy az utolsó tíz, munkával töltött év különösen nagy súllyal essen latba, hogy az emberek minél tovább akarjanak dolgozni.

A kormányfő csütörtökön tárgyal a rendvédelmi szakszervezetek képviselőivel, hogy – mint mondta – “férfiemberek módjára” rendezzék a nyugdíjkedvezményekkel kapcsolatos vitát.

Orbán Viktor kifejtette: meg kell egyezni a rendvédelmi dolgozókkal. Ha úgy érzik, hogy az ötvenes éveiket taposva már nem tudják ellátni a feladatukat, mondják meg, milyen más munkát tudnak végezni, “és én nagyon szívesen biztosítom ennek a lehetőségét” – fogalmazott.

Hozzátette ugyanakkor: a nyugdíjrendszer átalakításának végére el szeretné érni, hogy az emberek minél tovább akarjanak munkában maradni, ugyanúgy, mint Nyugat-Európában. Ennek érdekében változtatna a kormány a nyugdíjszámítás módján is, és az életpályamodelleket is úgy alakítanák, hogy az utolsó tíz évben magasak legyenek a fizetések, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat – mondta a miniszterelnök.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 267 megnézve, 1 alkalommal mai nap |