< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: UD Zrt.-ügy: Herényi Károly szerint hamis a bizonyíték

| Mobile | RSS

UD Zrt.-ügy: Herényi Károly szerint hamis a bizonyíték

UD Zrt.-ügy: Herényi Károly szerint hamis a bizonyíték

Herényi Károly negyedrendű vádlottat, az MDF egykori frakcióvezetőjét hallgatta meg a bíróság szerdán az UD Zrt.-ügyben.

Herényi Károly a tárgyaláson bemutatott egyik írásos bizonyítékot hamisítványnak nevezte.
Herényi Károly UD Zrt.-per 2011.06.01

A Szilvásy György és három társa ellen, személyes adattal való visszaélés bűntette miatt indított per tárgyalásán a harmadrendű vádlott, Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke lábtörés miatt nem vett részt.

A vád szerint 2008 szeptemberében Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titokminisztere és Tóth Károly, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke személyes adattal való visszaélést követett el azzal, hogy a bizottság tagjainak kiosztották a Kövér László és Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselők, egykori titokminiszterek által az UD Zrt. egyik vezetőjével, Horváth Józseffel folytatott telefonbeszélgetések lehallgatás útján rögzített hanganyagát, valamint leiratát.

A vádlottak az eljárás során tagadták bűnösségüket.

A másik két vádlottal, Dávid Ibolyával és Herényi Károllyal szemben az a vád, hogy lehallgatott telefonbeszélgetések nyilvánosságra hozatalával fenyegetőztek, ezzel pedig arra akarták kényszeríteni párttársukat, Almássy Kornélt, hogy vegye rá támogatóit, távozzanak a párttisztségekből
forrás:hiradó.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |