< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Már Amerikát fenyegeti a Moody’s

| Mobile | RSS

Már Amerikát fenyegeti a Moody’s

2011. június 3. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az Egyesült Államok leminősítését helyezte kilátásba csütörtöki londoni figyelmeztetésében a Moody’s Investors Service arra az esetre, ha nem sikerül hamarosan dűlőre jutni az állami adósságlimit emeléséről folyó vitában.

A nemzetközi hitelminősítő csütörtök este Londonban közölte, hogy ha az adósságplafon emelésének kérdésében a következő néhány hétben nincs érdemi előrelépés, akkor a cég várhatóan osztályzatrontást valószínűsítő felülvizsgálat alá veszi az amerikai kormányadósság besorolását, amely jelenleg a lehetséges legjobb, “Aaa” szintű.

A Moody’s szerint ezt az amerikai szuverén adósságtörlesztés esetleges “rövid ideig tartó” leállásának “nagyon csekély, de emelkedő kockázata” indokolná.

A hitelminősítő közölte, hogy jóllehet “teljes mértékben” számított a “politikai perlekedésre” a törvényesen rögzített felső adósságlimit emelése előtt, azonban a szembenálló felek olyan “mélyre ásták be magukat”, ami minden várakozáson túlmegy. Ha ez a helyzet nem változik a következő hetekben, a Moody’s felülvizsgálat alá veszi az amerikai adósbesorolást – áll az elemzésben.

Az Egyesült Államokat immár két nagy hitelminősítő fenyegeti osztályzatrontással; nemrégiben a Standard & Poor’s negatív kilátást adott az amerikai besorolásra.
forrás:fn.hu

Leave a Reply 256 megnézve, 1 alkalommal mai nap |