< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Cséfalvay: a kedvezményes nyugdíjakat mindenképp felül kell vizsgálni

| Mobile | RSS

Cséfalvay: a kedvezményes nyugdíjakat mindenképp felül kell vizsgálni

2011. június 4. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A kedvezményes nyugdíjak rendszerét mindenképpen felül kell vizsgálni, ezt is tartalmazza az unió versenyképességének javítását szolgáló Euro Plusz paktum – mondta Cséfalvay Zoltán államtitkár.

Magyarország átvette és alkalmazza is az úgynevezett Euro Plusz paktum négy elemét, amely az unió versenyképességéhez hozzájárulhat – mondta a Magyar Rádió és a Nézőpont Intézet közös konferenciáján Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Kifejtette: a paktum tartalmazza például, hogy limitálni kell a korai nyugdíjaztatási lehetőségeket.

Az EU-elnökség kulisszatitkai című rendezvényen az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar kormány a társasági adó egységesítésével azért nem ért egyet, mert az rontaná az ország versenyképességét. Ahhoz, hogy az ország kikerüljön jelenlegi helyzetéből, gazdasági növekedésre van szükség. Ehhez pedig az kell, hogy a vállalkozók válláról adó- és adminisztrációs terheket vegyenek le – magyarázta.

Cséfalvay Zoltán szerint a magyar elnökségi félév igazi sikerét akkor lehet megvonni, ha évek múlva úgy tekintenek majd ránk, mint akinek a véleménye számít az uniós politikában.
forrás:mr1

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |