< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Így telt Madár utolsó napja

| Mobile | RSS

Így telt Madár utolsó napja

2011. június 4. | hozzászólás | Sport

Atlantic City – A Bokszvilágszervezet (WBO) egykori félnehézsúlyú, valamint a Bokszvilágtanács (WBC) korábbi cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnoka megkezdte a visszaszámlálást: magyar idő szerint vasárnap hajnalban az Atlantic City-beli Boardwalk Hallban az amerikai Byron Mitchell (38) ellen lép ringbe.

Saját bevallása szerint élete egyik legkeményebb ütközete elé néz, hiszen a korábbi nagyközépsúlyú világbajnok Mitchell az Egyesült Államokban is ismert név, így legyőzésével a tengerentúlon is bejelentkezhetne egy vb-övért.

– Ismertté és elismertté kell válnom Amerikában, ehhez megfelelő a jelenlegi rivális – jegyezte meg a magyar ökölvívó, aki már hétfő óta a meccs helyszínén gyakorol.

Óceánparti edzés – ízletes étel-és kagylógyűjtés is része volt a felkészülésnek

– Hiányzott már az óceán. Megnyugtat a hangja, és szeretem nézni, ahogy hullámzik a víz.

Erdei meccs előtti utolsó napjai már kevésbé a kemény feladatokról, mint inkább a szellemi felkészülésről szólnak. A Blikk bepillantott a kulisszák mögé, megleste, hogyan telik az utolsó „munkás” napja a Madár becenevű öklözőnek.

Keményen készül Madár, hogy Rockyhoz hasonlóan sikeres legyen a ringben
Rockyként készül Erdei
– Sokat pihenek, próbálok kikapcsolódni a tréningek napi ritmusa mellett. Pedig klasszikus erőnléti edzést már nem is csinálunk. Helyette kimegyünk árnyékolni, futni reggel az óceán partjára, délután pedig iskolázunk edzőmmel, Fritz Sdunekkel – mesélte Erdei, aki étrendjét is elárulta.

Erdei edzője, Fritz Sdunek még tegnap is ügyelt arra, hogy öklözője megfelelő terhelést kapjon

– Reggel csak joghurtot eszem zabpehellyel és gyümölccsel. Ebédre csirkét, pulykát vagy halat rizzsel, illetve ha lehet, akkor szusit, mert az a legjobb ilyenkor, és még szeretem is. Vacsorára általában steaket fogyasztok zöldséggel.

Persze most a legfontosabb, hogy mentálisan is megfele­lően felkészülhessen az összecsapásra. Ehhez viszont lazításra van szüksége.

– Szeretek a szobámban pihenni és olvasni, bár már minden magammal hozott könyvemnek a végére értem – nevetett a bokszoló.

– Most egy természetföldrajzzal kapcsolatos kiadványt olvasgatok. Ha pedig nem tudok aludni, marad a sudoku vagy a keresztrejtvényfejtés. Mindkettőt imádom, és muszáj kikapcsolnom néha az összecsapás előtt.
forrás:blikk.hu

Leave a Reply 493 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: