< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Kövér: kiszorítottuk az önzés és a kapzsiság bandériumait

| Mobile | RSS

Kövér: kiszorítottuk az önzés és a kapzsiság bandériumait

Kövér: kiszorítottuk az önzés és a kapzsiság bandériumait

Reggel katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Kossuth Lajos téren. A mai napon az ország számos pontján tartottak megemlékezéseket. Kövér László, házelnök, az emléknap alkalmából Ópusztaszeren arról beszélt, hogy a mai nap nem a trianoni szétszóratásunkat gyászoljuk, hanem a túlélését, az újrakezdést és a magyarok összetartozását ünnepeljük.

Az ópusztaszeri ünnepségen egyébként ezernégyszáz, Magyarország minden megyéjéből és határon túlról érkező, diák alkotta kórus adta elő a Himnuszt és a Szózatot. Kövér nekik beszélt arról, hogy most az „önzés, a hatalomvágy, a kapzsiság és a nemzetárulás bandériumait nyolc év tarolás és pusztítás után jobb elvek által kiszorítottuk, jobb jövőt remélve ünnepelhetjük a nemzeti összetartozást”. Az Országgyűlése elnöke szerint egyetlen magyar ügy van, és ez az ország újjáépítése, ehhez azonban összefogásra van szükség.
„Az nem jó, ha egyik vagy másik nemzet a területén élőket arra próbálja presszionálni, hogy az ott élők adják föl önazonosságukat. Az, hogy mi magyarok összekapaszkodunk az nemcsak bennünket erősít, hanem környező magyar közösséget is”, magyarázta az Országgyűlés elnöke.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |