< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Meghívó az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti, a kritikus infrastruktúra védelmével foglalkozó konferenciára

| Mobile | RSS

Meghívó az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti, a kritikus infrastruktúra védelmével foglalkozó konferenciára

2011. június 8. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Meghívó az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti, a kritikus infrastruktúra védelmével foglalkozó konferenciára

A magyar uniós elnökség nevében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) 2011. június 9-10. között rendezi meg Budapesten, a Danubius Health Spa Resort Hélia szállodában (1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.) az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti, a kritikus infrastruktúra védelmével foglalkozó konferenciát.
Az eseményen az Egyesült Államok, Kanada, az Európai Bizottság és az uniós tagállamok képviseletében mintegy 100 szakértő vesz részt.

A találkozón a résztvevők többek között az ipari ellátási lánc folytonosságának biztosításáról, az illetékes hatóságok szabályozási gyakorlatairól és tapasztalatairól, a kritikus infrastruktúrák védelmét szolgáló eszközrendszerről és az infrastruktúrák közötti kölcsönös függőségről folytatnak párbeszédet. A találkozót közös nyilatkozat elfogadása zárja.

A rendezvény június 9-én 9.30 órakor veszi kezdetét Dr. Bakondi György tű. altábornagy, katasztrófavédelmi főigazgató, illetve Dick Heimans, az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatóság Katasztrófa- és Terrorelhárítási Osztályának vezetője, továbbá Kristine Poptanich, az Egyesült Államok Kritikus Infrastruktúra Védelmi Hivatal főtanácsadójának megnyitó beszédével.

A konferencián a delegáció kiemelt képviselőjeként Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is jelen lesz.

A rendezvény megnyitójára szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Leave a Reply 428 megnézve, 1 alkalommal mai nap |