< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Ne fürgyé’ le! – Nincs törölköző!

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Ne fürgyé’ le! – Nincs törölköző!

2011. június 11. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság járőrei a napokban több sikeres ellenőrzést tartottak országszerte.

Vámosszabadi térségében a 14. számú főúton ellenőriztek egy szlovák honosságú gépjárműszerelvényt, amely az okmányok szerint két tonna törölközőt szállított egy magyarországi címzett részére. A pénzügyőrök a konténer felnyitása után, az első sorban lévő fedőáruként szereplő, nem márkavédett töröközőket tartalmazó bálák mögött különböző védett márkajelzéssel ellátott törölközőket találtak. A tételes vámvizsgálat során, 13 ezer darab különféle – FC Barcelona, Manchester United, Liverpool FC, Arsenal, Mercedes, Ferrari, Suzuki – felirattal ellátott védjegyoltalom alatt álló törölköző került elő, amelyre vonatkozóan a sofőr a védjegyjogosult engedélyét nem tudta bemutatni.

A Bevetési Főigazgatóság a 26 millió forint értékű törölközőt lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen, áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított.

A napokban pénzügyőrök egy másik helyszínen, a záhonyi MÁV állomás térségében is ellenőrzést tartottak, ahol arra lettek figyelmesek, hogy az éppen elhaladó, Ukrajnából érkező vonatról egy utas – még a vámvizsgálat előtt – kidobott egy nagy méretű csomagot, amelyet egy ott várakozó férfi felkapott és azzal a töltés alatti fákkal borított árterületre futott. A Bevetési Főigazgatóság munkatársai terepkutatásuk során a vasúti töltéshez közel található erdőben megtalálták a magára hagyott csomagot, amely több mint ezer doboz adózatlan cigarettát tartalmazott.

A tegnapi napon az ukrán határszakaszhoz közeli falucskában, Uszkán egy magánházban és a hozzá tartozó ingatlan területén ellenőriztek a pénzügyőrök. Az udvar hátsó részében található szénatároló mellett az aljnövényzetben elrejtve 5500 doboz Jin Ling feliratú magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az összesen mintegy 7000 csomag, nyolcmillió forint értékű cigarettát lefoglalta. Az első esetben ismeretlen tettes ellen csempészet bűncselekmény alapos gyanúja miatt, a másodikban ismeretlen tettes ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt folytatnak eljárást a NAV pénzügyi nyomozói.

A felderítésről készített videofelvétel letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről! (http://media.vam.gov.hu/media)

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 432 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: