< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Elbuktunk a németek ellen, oda a vb és az olimpia

| Mobile | RSS

Elbuktunk a németek ellen, oda a vb és az olimpia

2011. június 12. | hozzászólás | Sport

Ötgólos vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a vb-selejtező hazai visszavágóján, így a végig fölényben játszó német csapat jutott ki a brazíliai vb-re. 18 éve nem maradtunk le világversenyről, ráadásul a londoni olimpián sem lesz ott a női válogatott.

A magyar női kézilabda közeljövőjét meghatározó mérkőzés várt Mátéfi Eszter válogatottjára Győrben: a németek elleni világbajnoki selejtezős párharc győztese jogot nyert a decemberi, brazíliai világbajnokságon való részvételre, a vesztes pedig a jövő évi olimpiáról is lemondhatott.

Az első találkozót múlt vasárnap rendezték Németországban, akkor a házigazdák kétgólos vereséget mértek a mieinkre, de a 26-24-es eredmény után még reális esélyünk volt a továbbjutás kiharcolására a mai, győri visszavágón.

A németek szerezték meg a vezetést a Magvassy-csarnokban teltház előtt rendezett találkozó elején, majd Pálinger bravúrja után Vérten tudott egyenlíteni. Görbicz hetesből vette be a vendégek kapuját, de ez is csak az egyenlítésre volt elég (2-2), majd a németek egy büntetőből szerzett találat után Melbeck révén már kétgólos előnyre tettek szert.

Nem hagytuk elhúzni az ellenfelünket, az első negyed óra végéhez közeledve Tomori előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a magyar válogatottnak. Sőt, betalált Szamoránsky is, így 3-5-ről 7-5-re fordítottunk. Ekkor azonban rövidzárlat következett, a vendégek három góljára a Mátéfi-csapat eggyel sem tudott válaszolni (7-8).

A magyar szövetségi kapitány időt kért, ami után sikerült tartani a lépést, de öt perccel a félidő vége előtt Vérten góljával még mindig csak egyenlíteni tudtunk (11-11). Nem sikerült átvennünk a vezetést, ismét a németek jutottak előnyhöz, majd emberhátrányban(! ) két gólt is szereztek a vendégek (11-14). Görbicz hetesből még szépített az első 30 perc vége előtt, így összesítésben négygólos hátrányból vártuk a második félidőt (12-14).

A mi szempontunkból borzalmasan kezdődött a második játékrész, Althaus után Nadgornaja talált be kétszer, majd Melbeck gólja után hatgólosra nőtt a hátrány (12-18)… Görbicz szépített, de nem indult meg a magyar válogatott szekere, 13-20-nál Herr Orsolya állt be Pálinger helyére.

A mieink részéről ekkor csak Görbicz tudott gólt szerezni, 45 perc után nyolcgólosra nőtt a hátrány (15-23), így gyakorlatilag kilátástalanná vált a magyar válogatott helyzete. Görbicz újabb hetest értékesített, Szamoránsky találata után pedig visszajöttünk hat gólra.

Mátéfi Eszter 18-25-ös állásnál kért újra időt, ezután Görbicz állt oda egy büntetőhöz, és megszerezte kilencedik gólját is. Öt gólosnál nem sikerült kisebbre csökkentenünk a különbséget. Görbiczre nem lehetett panasz, igaz, a végén előbb kihagyott egy hetest, de értékesített is egyet, kialakítva a 22-27-es végeredményt.

A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott ki a decemberi világbajnokságra, így arra is elvesztette az esélyét, hogy a 2012-es londoni olimpián részt vegyen.

Eredmény – Női kézilabda vb-selejtező, visszavágó
Magyarország – Németország 22-27 (12-14)
forrás:fn.hu

Leave a Reply 331 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: