< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Vasárnapi közlekedési információk

| Mobile | RSS

Vasárnapi közlekedési információk

2011. június 12. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 135 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Két balesetben 2 személy vesztette életét, 14 baleset súlyos, 38 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 81 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A mai napon keleten csak lassan csökken a felhőzet, a Dunántúlon viszont változóan felhős idő lesz, napsütés főként nyugaton valószínű. Napközben inkább csak keleten lesz helyenként kisebb zápor. A Dunántúlon, valamint északkeleten gyakran megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északnyugati, északi szél.

Az M0 autópálya régi szakaszán várhatóan 2011. december 31-ig épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból!

Az M5 autópálya a bal pályatestén, a 63-56. km szelvények között (Budapest felé) útburkolat-felújítás zajlik. Emiatt átterelés van a jobb pályatestre (Szeged felé), ahol szembe jövő forgalom van! Figyeljék a közúti jelzéseket!

Az M7 autópálya jobb pályaoldalán (Balaton felé), a 13-15. km szelvényekben portáltábla-építés zajlik, 100 km/h-s korlátozásra kell számítani.

Az M1, M3 és M6 autópályákon folyó munkálatokat, fix tereléseket nem terveznek.

Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek!

Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!

A határforgalmat tekintve Csongrád megyében Röszke autópálya határátkelőhelyen számolunk várakozás kialakulásával a hétfő délelőtti óráktól a belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.

Hajdú-Bihar megyében a Csíksomlyói Búcsú miatt Ártánd közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várható várakozás kialakulása a hétfői és a keddi napon belépő irányban, amelynek mértéke 60-90 perc lehet. Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban szintén várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben hétfőn az esti óráktól a kedd hajnali órákig, a belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban vasárnap, a be- és kilépő irányban 60-120 perces várakozás kialakulásával számolunk. A teherforgalomban a hétvégi kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban, kilépő irányban 4-6 órás várakozással számolunk, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.
Barabás és Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén számolunk várakozással vasárnap a be- és kilépő irányban, amelynek mértéke 60 perc lehet.
A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.
Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.

Közlekedésbiztonsági figyelmeztetés

A hosszú hétvégén megélénkül a forgalom. A rendezvények és kirándulóhelyek, vizek, kiskertek környékén nagyobb gyalogos, kerékpáros, valamint motorkerékpáros forgalommal kell számolni. Vigyázzunk a közlekedő partnerekre is!

A meleg, párás idő megviseli a szervezetet, s ez – főleg járművezetéskor – nagyobb odafigyelést igényel.

Nyomatékosan kérjük, tartsák be a közlekedési szabályokat!

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Szóvivői Iroda

Leave a Reply 337 megnézve, 1 alkalommal mai nap |