< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Nincs kecmec: Keddtől a kormánypárt lesz az Alkotmánybíróság főnöke //No kecmec: Tuesday the government will be the chief of the Constitutional Court

| Mobile | RSS

Nincs kecmec: Keddtől a kormánypárt lesz az Alkotmánybíróság főnöke //No kecmec: Tuesday the government will be the chief of the Constitutional Court

Fideszes tagokból álló jelölőbizottság mondhatja meg, ki legyen a taláros testület napirendet meghatározó, és szavazategyenlőség esetén döntő elnöke. Azaz ismét csorbul egy kicsit a testület hatásköre.

Az Alkotmánybíróság elnökét a jövőben az országgyűlés választja, ennek előkészítéséről szavaznak a keddi ülésen a képviselők. Ez azért fontos, mert az alkotmánybírák elnöke határozza meg, miről tárgyal a testület, szavazategyenlőség esetén pedig az ő voksa dönt. Szavaznak a büntető törvénykönyv szigorításáról is. Márpedig a jövőben a parlamenti jelölőbizottság 8 fideszes tagja is megmondhatja, hogy a megválasztott bírák közül ki legyen a testület elnöke. A közigazgatási és igazságügyi tárca ezt a folyamatot nem tartja aggályosnak, inkább azt tartja fontosnak, hogy az elnök mögött képviselői támogatás legyen.

És szigorítja keddtől az Országgyűlés a büntetőtörvénykönyvet is: a változás célja, hogy a jövőben az, aki a költségvetésből támogatást kap, nem ejthesse tévedésbe büntetlenül a közt. „A költségvetéssel szembeni csalásokat bünteti a törvény, a célkeresztjébe a büntetőjog a költségvetést megkárosító jelenségeket teszi, kifejezetten azzal a célzattal sújt le, hogy az elkövető tudata átfogta a cselekményt”, magyarázta Répássy Róbert államtitkár.

Így a rokkantnyugdíj-jogosultságot hamis eljárásban megállapítani vagy ezen a címen alaptalanul támogatást felvenni nem lehet büntetlenül – két év szabadságvesztés jár érte. „A rokkantságot egyébként orvosi bizottság állapítja meg. Évente kötelező orvosi felülvizsgálatok vannak, és hogy valakit alkalmatlannak találnak-e, azt nem egy hívatásos orvos dönti el, hanem az orvosbizottság”, magyarázta Fabók Ferenc, a Büntetésvégrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke.
.

Emlékeztetőül: májusban a kormányszóvivő bejelentette be, hogy 220 ezer támogatott felét újra munkába állítaná a kormány. Ez a javaslat, mondta egy névtelenül nyilatkozó szakjogász, véget vethet annak, hogy tömegesen élnek vissza az egészségügyi felülvizsgálattal. Így tehát a btk-szigorítás egyértelmű üzenet a kérelmezőnek, a háziorvosnak, és az egészségromlást megállapító, majd felülvizsgáló szakorvosnak.
forrás:atv.hu

No kecmec: Tuesday the government will be the chief of the Constitutional Court

Fidesz Nomination Committee consisting of members tell me who is the dominant agenda talaric Board and President of the decisive event of a tie. That is, once again compromised a little on the powers of the body.

President of the Constitutional Court are elected in the future, this preparation for Tuesday’s meeting of the Members voting. This is important because the chairman of the Constitutional Court, the panel discusses what, in the event of a tie vote for his decision. Vote of the Penal Code is also tightening. In the future, the Nomination 8 Fidesz parliamentary member will tell you that the judges are elected to be chairman of the board. The administrative and judicial process in this portfolio is not a major concern, rather it considers it important that the president is behind the support representatives.

And strengthens the National Assembly on Tuesday to the penal code also aims to change that in the future, who will receive support from the budget, is not among the punished ejthesse error. “The law punishes frauds against the budget, focussing on the criminal phenomena prejudicial to the budget, specifically with the aim of strikes that embraced the consciousness of the act was committed,” commented Robert Répássy Secretary of State.

Thus, the disability eligibility process to establish a false or at this address can not be wrong to grant impunity to add – it involves two years’ imprisonment. “The disability medical board finds otherwise. Medical examinations are required annually, and to find someone to be unfit, it is not a professional doctor to decide, but the orvosbizottság, “commented Francis Fabók, the Correctional Association of Trade Unions president.
.

It is recalled that in May, the government spokesman announced that 220 thousand half supported the government set to work again. This proposal, said an anonymous spokesperson lawyer, may end to massive abuse of the medical review. Thus, tightening of the Criminal Code, the applicant is a clear message to the family doctor and the health is down, and then review by a specialist.
Source: atv.hu

Leave a Reply 285 megnézve, 2 alkalommal mai nap |