< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ősszel hatalmas tüntetések jönnek az elemzők szerint //In autumn, huge rallies come to the analysts say

| Mobile | RSS

Ősszel hatalmas tüntetések jönnek az elemzők szerint //In autumn, huge rallies come to the analysts say

A jelenlegi demonstrációk egyelőre nem értek célt, ugyanis nem követték őket szakszervezeti-kormányzati tárgyalások, az azonban mindenképp fontos, hogy az érdekvédők világossá tették, miből nem hajlandók engedni.

„Abból a szempontból, hogy a kormány feladja-e az álláspontját, azaz visszavonja-e a korkedvezményes nyugdíjakkal kapcsolatos szabálymódosításokat, a bohóctüntetésnek nincs hozadéka, ugyanis a kabinet már nem adhatja fel pozícióit”, mondta az ATV Start című műsorában Kiss Ambrus. A Policy Agenda elemzője szerint mégis komoly haszna volt a bohócforradalomnak, ugyanis ősszel, amikor a munkavállalókat húsba vágóan érintő kérdések kerülnek a parlament elé, a most kialakuló tüntetési rutinnak nagy hasznát veszik majd az emberek.

A Méltányosság Központ elemzője szerint egyrészt ősszel valóban súlyos megmozdulások várhatók, másrészt az komoly hiányosság volt, hogy a demonstrálók nem fogalmazták meg egyértelműen, mit is akarnak elérni. Egyes beszédek ugyanis Orbán és bandájának távozását követelték – ez pedig utoljára Torgyán József egykori kisgazda-elnöknek állt jól, magyarázta Zsolt Péter.

Az mindenképp fontos, érvelt Kiss, hogy az emberek kifejezzék, mely ügyekkel nem értenek egyet. És ezt meg is tették, hiszen csütörtökön több szakszervezeti tüntetés söpört végig az országon. És abban igenis egyértelműek az érdekvédők, hogy vannak bizonyos jogok, amikhez ragaszkodnak – például egyöntetűen utasítják el a Munka Törvénykönyvének átírását, többek között a 44 órás munkahetet. Azt Kiss sem vitatta, hogy a bohócforradalom egy kicsit különbözött az összes többi demonstrációtól – ugyanis mindkét oldalról nagyon sok személyes érzelem terhelte.

forrás:atv.hu

In autumn, huge rallies come to the analysts say

The current demonstrations are not yet reached target, because they did not follow union-government negotiations, but it is definitely important to the interests of savers have made it clear what is not willing to allow.

“In the sense that the government gives up to the position, that is, withdraw early retirement pensions rule changes, bohóctüntetésnek not yield, because the cabinet can not give up its position,” said the ATV Start’s repertoire Kiss Ambrose. The Policy Agenda analyst was still a major benefit to the clown revolution, since the autumn, when the workers are flesh-cutting issues in parliament, is now developing a routine demonstration will take advantage of great people.

Equity analyst at the Center in a really serious protests are expected in the autumn, on the other hand, the major shortcoming was that the demonstrators are not formulated clearly what they want to achieve. Some speeches since the departure of Urban and his gang demanded – and this last Torgyan former president was holding a small well, explained Peter Ps.

In any case, it is important Kiss argued that people express matters that do not agree. And he did so because many union protests on Thursday swept through the country. And it is very clear that the advocacy that there are certain rights that are attached to – for example, unanimously rejected the transcription of the Labour Code, including a 44-hour working week. Kiss It is not disputed that the clown is a bit different from the revolution in all the other demonstration – because both sides are very much personal feeling burdened.

Source: atv.hu

Leave a Reply 336 megnézve, 2 alkalommal mai nap |