< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Aktuális programok a szegedi Somogyiban: Meseszínház, irodalmi játék, fejtörő / A régi Dorozsma – kiállítás a könyvtárban / „Rózsás” könyvek Szőregen / Nyaraláshoz útikönyvet!

| Mobile | RSS

Aktuális programok a szegedi Somogyiban: Meseszínház, irodalmi játék, fejtörő / A régi Dorozsma – kiállítás a könyvtárban / „Rózsás” könyvek Szőregen / Nyaraláshoz útikönyvet!

2011. június 19. | hozzászólás | Kultúra


Meseszínház, irodalmi játék, fejtörő

Egésznapos Birodalmi találkozót tartanak a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában. Június 18-án, szombaton délelőtt 10 órától
játékos foglalkozásokkal, előadásokkal várják a kisebb és nagyobb érdeklődőket, természetesen szüleikkel együtt. A Könyvkirály című
olvasásnépszerűsítő játékhoz kapcsolódó rendezvényre meghívták a játék valamennyi, közel kétszáz (!) résztvevőjét.

A csillagszemű juhász történetét a Szeleburdi Meseszínház mutatja be 10.30 órai kezdettel a könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában.
Az idei Könyvkirály ajánlójában is szerepelt Kiss Attila Altináj című regénye. A szerzővel délután 2 órakor találkozhatnak olvasói a
Gyermekkönyvtárban.
Különlegesnek ígérkező, „improvizációs, játékos mesékkel” szórakoztatja a publikumot Bátky András író és Bognár Zsófia énekes, ugyancsak a Gyermekkönyvtárban, 15.30 órai kezdettel.

Napközben irodalmi játékok, fejtörők, kézműves foglalkozások kínálnak elfoglaltságot a gyerekeknek, akik kipróbálhatják a Gyerekterep Játékbolt és Foglalkoztató Központ logikai játékait is.

A Birodalmi találkozón adják át a Kedvenc hősöm című alkotópályázat díjait. A változatos műfajú, rajzokból, tárgyakból és szövegekből kiállítást rendeznek, amelyen valamennyi beküldött pályaművet bemutatják.

A Gyermekkönyvtár látogatói számára fontos tudnivaló, hogy a szombati rendezvény miatt a könyvtár szolgáltatásai szünetelnek.

A régi Dorozsma – kiállítás a könyvtárban
Helytörténeti kiállítással készül a XIII. Dorozsmai Napokra a Somogyi-könyvtár Kiskundorozsmai fiókkönyvtára. A település története és közelmúltja iránt érdeklők láthatják Dorozsma díszes, jókora pecséttel ellátott mezővárosi alapító oklevelét is. Régi plakátok idézik föl a hajdani eseményeket, a 19. századtól az 1980-as évekig. Hirdetményen közzétették a követválasztás névsorát, rendeztek mezőgazdasági kiállítást, kultúrversenyt és eboltást, népzenei találkozót és motorosnapot, még Hofi-kabarét is.

A kiállítást Tandi Lajos újságíró, a Szeged folyóirat főszerkesztője nyitja meg június 23-án, csütörtökön 16.30 órakor. A könyvtár június 25-én, szombaton
13-18 óráig, rendkívüli nyitva tartással várja látogatóit.

„Rózsás” könyvek Szőregen
A rózsa a magyar népi díszítőművészetben címmel kiállítást rendeznek a Somogyi-könyvtár Szőregi fiókkönyvtárában. Az idei szőregi rózsaünnephez kapcsolódó tárlatot Palánkainé Sebők Zsuzsanna könyvtárigazgató nyitja meg június 24-én, pénteken délután 5 órakor. A megnyitó után Dallamhajtások címmel népdalműsor kezdődik, Tari Dorottya és Szűcs Bálint közreműködésével.

Nyaraláshoz útikönyvet!
„Tájak, városok, könyvek” címmel ajánlanak olvasni- és útravalót a nyári vakáció idejére a Somogyi-könyvtár második emeleti kölcsönzőjében. Horvátország szépségei mellett Erdély, a bolgár tengerpart és Lengyelország látnivalóinak fölfedezéséhez ébresztenek kedvet a fotókkal gazdagon illusztrált, utazóknak szóló
gyakorlati tudnivalókkal szolgáló könyvek.

Megtisztelő érdeklődésére számítunk.
Üdvözlettel:
Andóczi Balogh Éva
PR-munkatárs
Somogyi-könyvtár
-oil-

Leave a Reply 773 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: