< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Felhős, beborult Csúnya hidegfront rondít a nyárba

| Mobile | RSS

Felhős, beborult Csúnya hidegfront rondít a nyárba

2011. június 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Vasárnap napközben sem várható számottevő változás: szeles marad az idő, erősen felhős vagy borult lesz az ég felettünk, eleinte sokfelé, délután főként keleten valószínű további eső, zápor, helyenként zivatar.

Az északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon és a középső terüleken élénkül meg, időnként erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22°C között alakul, csupán a keleti határnál lehet kissé melegebb.

A hétfőre virradó éjszaka során országszerte csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, reggelre az ország részén kevés felhőre, derült időre számíthatunk. A mérsékelt nyugati, északnyugati szelet főleg északon kísérheti időnként egy-egy élénkebb lökés. A minimumok 8 és 13°C között alakulnak. Napközben változóan felhős időre, sok napsütésre számíthatunk, elsősorban a nyugati területeken, illetve északkeleten lehetnek futó záporok.

Az északnyugati szelet a Kisalföldön erős, másutt még élénk lökések kísérhetik, a csúcshőmérsékletek 19 és 24°C között alakulnak.

A jövő hét első felében ismét egyre melegebb, napos időre van kilátás, szerdától kánikula köszönt be. Pénteken érkezhet a következő hidegfront.

Balatoni előrejelzés

Vasárnap a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán a késő délutáni óráktól szakadozik fel északnyugat felől a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor. Élénk, gyakran erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Délután 19-21°C várható. A Balaton vize Siófoknál 24°C-os, a Velencei-tó 25°C-os.
Orvosmeteorológia

Szombaton kettős fronthatással kell számolniuk az arra érzékenyeknek. Ez ingerlékenységet, levertséget, nyugtalanságot és alvászavarokat eredményezhet. Vasárnap pedig gyenge hidegfront érvényesül majd, amely lehűlést hoz, ezáltal mérsékeli az elmúlt napok kánikulája miatti egészségügyi panaszokat. Fényvédő krém és napszemüveg használata elengedhetetlen a szabadtéri programokhoz.

Forrás: Webbeteg
Közlekedésmeteorológia

Vasárnap egy hidegfront hatására többfelé valószínű az országban eső, zápor, helyenként zivatar nedvessé, csúszóssá téve az utakat. A megélénkülő, a Dunántúlon és a középső területeken megerősödő szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!
forrás:ma.hu

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |