< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Hétvégi határsértők

| Mobile | RSS

Hétvégi határsértők

2011. június 20. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A hétvégén többen is próbálkoztak illegális határátlépéssel az ország területére lépni, de nem jutottak messzire, hiszen hamar elfogták őket. Volt, akinek nem ez volt az első esete, hogy jogellenesen lépi át az országhatárt.

A stabil hőkamera jelzésének köszönhetően fogtak el a szegedi határrendészek szombaton hajnalban nem sokkal éjfél után egy tunéziai, rá 24 órára, vasárnap hajnalban pedig egy koszovói férfit Röszke külterületén. A tunéziai határsértő ügyében idegenrendészeti, míg az egy nappal később az ugyancsak a zöldhatáron hazánk területére lépő koszovóival szemben – mivel már nem ez volt az első ilyen próbálkozása – beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával büntetőeljárás indult.

Vasárnap nem sokkal hajnali 4 óra után két gyanús személyt igazoltattak Ásotthalom külterületén a határrendészek, akikről kiderült: afgán állampolgárok, és az éjszaka folyamán illegálisan lépték át az országhatárt. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult.

Alig másfél órával később az egyik taxitársaság diszpécserszolgálatának értesítése alapján állították meg a járőrök az E 75-ös főúton azt a taxit, amelyben a jelzés szerint két külföldi utazik Budapest felé. Az utasok sem személyazonosságukat, sem pedig tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták az egyenruhások előtt igazolni. Egyikükről kiderült: beutazási és tartózkodási tilalom áll fenn vele szemben, így ellene büntető-, míg társa ügyében idegenrendészeti eljárás indult.

Dr. Tuczakov Szilvána r. őrnagy

Leave a Reply 431 megnézve, 1 alkalommal mai nap |