< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Kötszer helyett szteroidokra bukkantak az elsősegély-dobozban

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Kötszer helyett szteroidokra bukkantak az elsősegély-dobozban

2011. június 20. | hozzászólás | Nav

Összesen 60 darab különféle, szteroidokat tartalmazó ampullát foglaltak le Záhonynál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

A záhonyi határátkelőhelynél jelentkezett belépésre egy ukrán rendszámú mikrobusz, amelyben hét fő utazott. Az ellenőrzést végző pénzügyőr kérdésére az útiholmin kívül mást nem jelentettek be. A NAV munkatársai tételes ellenőrzés mellett döntöttek, amelynek során a jármű első ülése alatti rekeszben egy műszerfal-ápolót, valamint egy elsősegély-dobozt találtak. A dobozokból különféle, intramuszkuláris injekciót tartalmazó ampulla került elő.

A gépjárművezető az ampullákat nem ismerte el a magáénak, állítása szerint azokat egy általa ismeretlen személytől vette át azzal, hogy Olaszországba szállítsa.

A pénzügyőrök szakértői segítséggel megállapították, hogy az ampullák szteroidot tartalmaznak, magyarországi kereskedelmük illegális, ezért a csaknem 800.000.-Ft. értékű injekciókat lefoglalták, és csempészet bűncselekmény alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes pénzügyi nyomozóknál.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 283 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: