< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Másfél évezrede még ők is “káposztazabálók” voltak Meghökkentő gének: a britek fele valójában német!

| Mobile | RSS

Másfél évezrede még ők is “káposztazabálók” voltak Meghökkentő gének: a britek fele valójában német!

2011. június 21. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy genetikai kutatás eredménye szerint a két nagy ellenfél valójában közös ősökkel büszkélkedhet, pontosabban büszkélkedhetne, ha nem rivalizálnának egymással annyira.

Szomorú nap virradt az angolokra: most szembesültek azzal, hogy őseik valójában pontosan ugyanazok, akiktől a német nép is leszármazott, a genetikusok szerint legalábbis egy nagyobb bevándorlási hullám miatt genetikailag több egyezés van köztük, mint azt szeretnék.

A The Daily Telegraph-ban megjelent írás szerint a ma élő britek több mint fele azoknak a leszármazottja, akik az V-VI. század körül, a Római Birodalom bukása után útnak indultak és meg sem álltak Délkelet-Angliáig. Ott aztán villámgyorsan becsatlakoztak a mai Anglia déli részén élő ősökhöz és módosították a nép genetikai állományát.

A 200 ezres bevándorló-csapat ugyanabból az angolszász nemzetségből származik, mint amelyiket a németek is őseiknek mondhatják, és a genetikai vizsgálatok kimutatták, hogy minden második angol férfi DNS-ében az egyik szegmens Y-kromoszómája pontos mása annak, ami az összes dán és északnémet férfi géntérképében található.

A németek érthető módon kaján mosollyal fogadták a genetikusok felfedezését, az angolok viszont kevésbé vágtak jó képet a hírhez. A német Der Spiegel című lap egyenesen úgy kommentálta a bejelentést: “Most már világos, hogy az a nemzet, amely a legkevésbé szereti a németeket, egyszer maga is káposztazabáló volt.”
forrás:ma.hu

Leave a Reply 547 megnézve, 1 alkalommal mai nap |