< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán: Államadósság-csökkentés egy lépésben

| Mobile | RSS

Orbán: Államadósság-csökkentés egy lépésben

A kormányfő Belgrádban közölte, hogy júliustól 77 százalékra csökken a magyar államadósság. Orbán Viktor Szerbia uniós csatlakozásáról és a kisebbségek helyzetéről tárgyalt a szerb fővárosban.

Magyarország semmilyen módon sem kíván beleavatkozni abba, hogy Szerbia hogyan rendezi Koszovó kérdését. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta Belgrádban, ahol a szerb kormányfővel találkozott. Orbán Viktor azt mondta: az, hogy a koszovói kérdésnek mi lesz a jogi kerete és tartalma, az az érintettekre tartozik. Koszovó kérdését olyan állapotba kell hozni, hogy az ne akadályozza Szerbia integrációját.

A szerb kormányfő szerint Koszovó elismerése nem merült fel feltételként Szerbia felé az EU részéről, vannak tagországok, amelyek Koszovót önállóan ismerik el, és vannak, amelyek nem – mondta Mirko Cvetkovics, aki szerint a szerb kormány azt szeretné, ha az ott élőknek jobb életkörülményeket biztosítanának.

Szó volt kisebbségi kérdésekről is. Orbán Viktor azt mondta: Szerbiában korrekt módon bánnak a magyarokkal, és azt mondta, dolgoznak azon, hogy megoldják a Magyarországon élő nemzetiség parlamenti képviseletét. Orbán Viktor végül Borisz Tadics szerb államfővel találkozott, ahol szintén az uniós integráció volt a téma. Orbán Viktor az EU soros elnökeként azt mondta: kedvezőtlen szelek fújnak a további bővítés kapcsán, főleg a gazdasági válság miatt.

Orbán Viktor a magyar államadósságról is beszélt Belgrádban egy újságíró kérdésére válaszolva. Bejelentette, hogy már július elsejétől 77 százalékra csökken a magyar államadósság. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a kabinet egy lépésben fogja levinni a nemzeti össztermék arányában most még 81 százalékot kitevő deficitet.
forrás:mr1

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |