< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Debrecen 22 milliárdos adóssága olyan, mintha Bill Gates tartozna egymillió forinttal

| Mobile | RSS

Debrecen 22 milliárdos adóssága olyan, mintha Bill Gates tartozna egymillió forinttal

2011. június 22. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Legalábbis Kósa Lajos polgármester szerint. Aki azt kezdeményezte, hogy tíz évig ne legyen választható az a polgármester, aki csődbe vitte az általa irányított önkormányzatot.

Tíz évig nem lenne választható az a polgármester, aki csődbe vitte az általa irányított önkormányzatot. A Kósa Lajos nevéhez köthető módosító javaslatot az őszi önkormányzati törvény kapcsán fogják beterjeszteni. Kósa az ATV Start című műsorában elmondta, a részleteken még dolgoznak, mert például adódhat olyan helyzet is, hogy egy frissen megválasztott polgármester szembesül a csődhelyzettel, ezért a felelősöket kell megkeresni.

Kósa azt is elmondta, a választhatóság korlátozása nem ördögtől való, de természetesen erről csak a bíróság hozhat döntést.

A Fidesz alelnöke szerint az eltiltás kézenfekvő eszköz, ha azt szeretnénk, hogy ne lehessen következmények nélkül eladósítani egy önkormányzatot. Az ilyen politikusokat szerinte nyugodtan el lehet tanácsolni a közpénzektől, mert aki ennyire felelőtlen, az keressen magának más állást, legalább tíz évre. Mint fogalmazott, élni kell ezzel a lehetőséggel, különben továbbra is következmények nélküli ország leszünk.

Kósa azt is elmondta, azokat kell kiemelten büntetni, akik jogerős bírósági ítéletek ellenére sem fizetik a számlákat, holott van pénze az önkormányzatnak. A Kósa vezette Debrecennek egyébként 22 milliárdos adóssága van, de a polgármester szerint ez olyan, mint ha Bill Gates tartozna egymillió forinttal, hiszen a város forgalomképes vagyonához képest nagyon alacsony az adósságállomány aránya.

Kósa egyébként állítja, hogy a törvényt nem az esztergomi polgármester miatt módosítanák, de például Esztergom esetében szerinte úgy indult meg az adósságrendezési eljárás, hogy nem volt csődhelyzetben az önkormányzat. Az előző és a jelenlegi polgármester pedig menjen ki a „kultúr” mögé vitatkozni, de az nem normális dolog, hogy Esztergom a vagyonának felét, vagy akár kétharmadát elveszítheti – tette hozzá.

forrás:atv

Leave a Reply 366 megnézve, 1 alkalommal mai nap |