< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Több ezer kórházi ágyat számolnak fel Szlovákiában //Tisíce nemocničných lôžok hlásené Slovensko

| Mobile | RSS

Több ezer kórházi ágyat számolnak fel Szlovákiában //Tisíce nemocničných lôžok hlásené Slovensko

A legnagyobb változás a pozsonyi és kassai egyetemi klinikára vár. A főváros legnagyobb kórházában csaknem 400 ágyat szüntetnek meg.

Szlovákiában július elsejével megszűnik 156 kórházi osztály, mivel az Általános Egészségbiztosító nem köt velük szerződést. A jelenlegi 34 ezer kórházi ágyból emiatt 3300-at felszámolnak. A biztosító szerint gazdaságosabb és ésszerűbb lesz így a rendszer. A kórházak vezetői úgy vélik, a betegek sem érzik meg a változtatásokat – tudta meg a Duna TV Nemzeti Krónika című műsora.

A dunaszerdahelyi kórházban a változás a fül- orr- gégészeti osztályt érinti. A klasszikus kórházi ellátás helyett itt csak egy napos kezeléseket végeznek majd. Az igazgató szerint az elmúlt években folyamatosan racionalizáltak.

Amióta a finanszírozást megváltoztatták, és az epe műtétért fix árat kapunk, és a fix árnak a feltétele az, hogy a beteg a kórházban legyen 24 órát és egy keveset, mert onnantól fogva ez fix ár akár a hatodik, nyolcadik , tizedik napra is ugyanannyi. Tehát itt jön a képbe az, hogy minél kevesebb ideig legyen a beteg a kórházban, mert a tarifa ugyanannyi – mondta a Nemzeti Krónikának Horváth Zoltán a Dunaszerdahelyi kórház igazgatója.

A legnagyobb változás a pozsonyi és kassai egyetemi klinikára vár. A főváros legnagyobb kórházában csaknem 400 ágyat szüntetnek meg. Ezek többsége azonban eddig is kihasználatlan volt.

Azok az osztályok szűnnek meg, ahol más lehetőség is van. Tehát áttérnek a kórházak az egy napos kezelésre vagy a járóbeteg ellátásra. Az anyagilag igényesebb ellátást specializált egészségügyi intézményekbe irányítjuk át – közölte a legnagyobb szlovákiai egészségbiztosító szóvivője.

A pozsonyi kórház még tárgyalni szeretne a biztosítóval. A kórház vezetése szerint munkatársakat nem kell elbocsátaniuk, azokat, akik elérték a korhatárt, elküldik nyugdíjba, ezzel megoldják a leépítést.

Mi még biztosan tárgyalni fogunk a biztosítóval. Van saját elképzelésünk a racionalizációra, ami az ágyaink 10 százalékának a megszüntetését jelentené – magyarázta a kórház képviselője.

A magyarlakta dél-szlovákiai területeken az osztályok megszüntetése minden kórházat érint. A kórházvezetők szerint a betegek nem érzik majd meg a rendszer átalakítását.
forrás:hiradó.hu

Tisíce nemocničných lôžok hlásené Slovensko

Najväčšou zmenou v univerzitnej kliniky v Bratislave a Košiciach hradu. Hlavným mestom je najväčšia nemocnica 400 lôžok je takmer vylúčená.

Slovensko ukončená prvá 156 nemocničných zariadeniach v júli, ako Všeobecná zdravotná poisťovňa nemusí uzavrieť zmluvu s nimi. Aktuálne 34000 postele nemocnici v 3300, preto sa jeho likvidácia. Poisťovateľ, ktorý je hospodárnejšie a účelnejšie spôsob, ako do systému. Nemocnica predstavitelia veria, že sa pacient necíti zmeny – vedel, že Dunaj Národná kronika televíznej show.

Nemocnica Dunaszerdahely zmeny v ušné, nosné a krčné oddelenie ovplyvnené. Klasický nemocničnej starostlivosti, nie len jeden deň operácie sa vykonávajú tej doby. Riaditeľa v posledných niekoľkých rokoch racionalizovať.

Vzhľadom k tomu prostriedky boli zmenené, a žlčových műtétért pevnú cenu získal, a pevnú cenu na stave pacienta v nemocnici do 24 hodín, a na chvíľu, pretože od tej doby z dôvodov je pevnú cenu až na šiesty, ôsmy, desiaty deň je rovnaký. Tak tu je v tom, že čím menej času pacienta do nemocnice, pretože rovnakej sadzby – povedal, že Národná kronika Zoltán Horváth Dunaszerdahely riaditeľa nemocnice.

Najväčšou zmenou v univerzitnej kliniky v Bratislave a Košiciach hradu. Hlavným mestom je najväčšia nemocnica 400 lôžok je takmer vylúčená. Avšak, väčšina z nich tiež využíva.

Toto rozdelenie pretrváva, s ďalšími možnosťami. Takže, ktorí sa pohybujú v nemocnici cez noc na liečbu alebo ambulantnej starostlivosti. Materiál je náročná špecializovaná zdravotnícke zariadenia na redirect – Slovensko je najväčšia zdravotná poisťovňa uviedol hovorca.

Nemocnice v Bratislave dokonca chcú rokovať s poisťovňou. Vedenie nemocnice, že zamestnanci by nemali elbocsátaniuk byť tí, ktorí dosiahli dôchodkový poslal k vyriešeniu redundancie.

Sme si istí, že budeme rokovať s poisťovňou. Máme vlastnú predstavu o zjednodušení, čo je 10 percent lôžok by znamenalo vylúčenie – nemocnice zástupca vysvetlil.

Maďarsko-obývanej oblasti južnej Slovensko na odstránenie všetkých nemocničných oddeleniach zúčastnených. Nemocnice vedenie hovoria pacienti budú cítiť transformáciu systému.
Zdroj: hiradó.hu

Leave a Reply 285 megnézve, 1 alkalommal mai nap |