< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Felhívás az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest pályázatára

| Mobile | RSS

Felhívás az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest pályázatára

2011. június 26. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Felhívás az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest pályázatára

Az Európai Bizottság Humanitárius Segítség és Polgári Védelem Főigazgatósága (ECHO) projektet indít az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest (EVHAC) létrehozása érdekében.
A magyar EU-elnökségi program keretében 2011. június 17-én Budapesten megtartott konferencián Kristalina Georgieva biztos asszony hivatalosan indította útjára az első kísérleti projekteket. A konferencián meghatározták az EVHAC megalakításának fontosabb lépéseit. A konferenciát követően elkezdődött a humanitárius területen tevékenykedő önkéntesek kiválasztása, felkészítése és a humanitárius missziókban való alkalmazása.

Az egyéves program kiváló alkalmat nyújt azoknak az európai állampolgároknak, akik érdeklődnek a nemzetközi humanitárius segítségnyújtás iránt, szeretnének tapasztalatot szerezni az Európai Unió humanitárius műveleteiben, és vállalják a segítő munkát a sokszor kihívást jelentő, nehéz körülmények között.

A 2011. szeptember 19-én kezdődő program vezető partnerei a nagy-britanniai Gyermekmentő Szolgálat (Save the Children) és a francia Vöröskereszt. Az első projekt keretében a brit „Save the Children” szervezet pályázatot hirdetett meg humanitárius önkéntesek kiválasztása céljából.

A sikeres pályázat alapján 30 önkéntest választanak ki, akik a megfelelő képzések után egy év időtartam alatt kétszer 4-5 hónap bevetésben, vagy egyszeri 9-10 hónap időtartamú misszióban vesznek részt az ECHO által a fejlődő országokban folytatott humanitárius segítségnyújtási programokban.

A sikeres pályázók a programban az önkénteseket megillető havi alapjuttatást kapják, ami nem fedezi a teljes megélhetést. A missziókkal összefüggő képzési, biztosítási, utazási és szállás költséget a program fedezi. A pályázatok beadási határideje: 2011. július 3.

Az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtestről bővebb információ olvasható az Európai Unió Humanitárius Segítség és Polgári Védelem Főigazgatóság honlapján (http://ec.europa.eu/echo/policies/evhac_en.htm), ahol megtalálhatók a pályázati feltételek és a felhívás is.
forrás:BM OKF

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |