< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: MSZP-szóvivő: Gyurcsányékat a Fidesz-Jobbik pénzeli

| Mobile | RSS

MSZP-szóvivő: Gyurcsányékat a Fidesz-Jobbik pénzeli

2011. június 27. | hozzászólás | Közélet

“Európa nyit. És mi?” Ezt a kérdést teszi fel legújabb Facebook- bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. Közben a párt szóvivője azt írja a közösségi portálon, hogy a Jobbik pénzeli a volt kormányfőt.

A Német Szociáldemokrata Párt vezetése pártreformot hirdetett. Azt javasolják, hogy a párt döntéseibe engedjenek beleszólást a tagokon kívül a szimpatizánsoknak is. Azt szeretnék, ha bárki véleményt mondhatna arról, hogy ki legyen például Berlin szociáldemokrata főpolgármester jelöltje – emlékeztet Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő szerint az elnökválasztásra készülő francia szocialisták vezetése hasonló programot hirdetett pár hete. Úgy gondolják, akkor tudnak új támogatókra szert tenni, ha kinyitják a párt döntési rendszerét, a legfontosabb politikai kérdések megválaszolásába beleszólást engednek a regisztrált pártoló tagoknak, szavazóknak. A hétvégén a brit Munkáspárt tartotta éves konferenciáját. Ed Miliband, a Labour fiatal vezetője ki akarja nyitni a pártot, és lehetővé tenné, hogy a párttal rokonszenvezők regisztrált támogatókká váljanak és anélkül is elmondhassák véleményüket, hogy belépnek a pártba.

“Erre megy az európai baloldal” – írja Gyurcsány Ferenc, aki szerint ezek alapján furcsa, hogy az MSZP-ben “ádáz küzdelmet” folytatnak azért, hogy a vezetőket ne maroknyi csapat, hanem a teljes tagság választhassa. Szerinte platformja azért harcol, hogy lehessenek nem párttag regisztrált támogatóik, bárki elmondhassa véleményét és nyissák ki a pártot. A volt pártelnök szerint Európa a nyitás felé indult, az MSZP kongresszusa meg a bezárkózás irányába. Kinek van igaza? A kérdés megválaszolásához a most folyó pártszavazás közelebb fog bennünket vinni – írja a volt kormányfő.

Közben az ATV.hu arról ír, hogy az MSZP szóvivője szerint a Jobbik pénzeli Gyurcsányt. Török Zsolt a Facebookon kommentálta a Demokratikus Koalíció által kezdeményezett pártszavazást, amit „néhány unatkozó ember pótcselekvésének”, a pártszavazással törődőket pedig „lükéknek” és „majmoknak” minősítette.

A szóvivő szerint a pártszavazás támogatói „kollaborálnak a Fidesz-Jobbikkal”, szerinte a „pártszavazásosdit szorgalmazókat a Fidesz-Jobbik fizeti”. Török azt írja, a pártszavazás támogatói azt üzenik az éhezőknek, hogy „éhezzetek tovább, mi addig pártszavazunk, nem foglalkozunk veletek”. A pártszavazás kezdeményezőit és támogatóit „unatkozó gazdagoknak” nevezi, majd kijelenti, hogy „milliók szenvednek Orbán és a Demokratikus Koalíció miatt”. A szocialista szóvivő szerint a Demokratikus Koalíció „éhező, munkanélküli embereket árul el”.
forrás:fn.hu

Leave a Reply 438 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: