< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Újabb botrány: magyarnak mondott olasz dinnye a Tescóban

| Mobile | RSS

Újabb botrány: magyarnak mondott olasz dinnye a Tescóban

2011. június 29. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Újabb botrány: magyarnak mondott olasz dinnye a Tescóban

Elkezdődött a magyar dinnyeszezon: idén 4800 hektáron termett a lédús gyümölcs, az áruházláncok azonban külföldi dinnyét tukmálnak a vásárlóra.

Indul a magyar dinnye szezonja – idén 4800 hektárról takarítják be a termést, szemben a tavalyi 6000 hektárral. Viszont jó termésre és hozamokra lehet számítani.

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács azt állítja, hogy “múlt hét vége óta már csak magyar dinnye kapható a magyar piacon”.

Ennek ellenére a nagyáruházakban nem magyar, hanem túlérett, gusztustalan, olasz és görög származású dinnye kapható, pedig a Tesco által tegnap kiadott közlemény szerint a cég kizárólag Magyarországon termettet árul – írja a Magyar Nemzet.

A lap utánajárt, mi is a valóság az áruházakban. Kiderült, a terméktanácsnak fogalma sincs miről beszél, az áruházakban nyoma sincs a magyar dinnyének. A Tesco Pólus zöldségrészlegén hatalmas faketrecben sorakoznak a dinnyék, de a vásárók nem viszik. Nem csoda, hiszen héjukat ütődések, vágások tarkítják, eredetük pedig nincs feltüntetve – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.
forrás:hiradó

Leave a Reply 547 megnézve, 1 alkalommal mai nap |