< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Beindult a dinnyekommandó

| Mobile | RSS

Beindult a dinnyekommandó

2011. július 7. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az utak mentén táborozó dinnyeárusok is számíthatnak szigorú ellenőrzésekre az elkövetkező napokban, mivel a szezon meghozta a kedvét az ügyeskedőknek is.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hazai termelők és a magyar fogyasztók védelme érdekében rendelte el a kiemelt ellenőrzést. A vizsgálat elsősorban a nyomon követhetőségre és a származási ország hiteles feltüntetésének ellenőrzésre terjed ki.

Egy hét alatt nagyot zuhant a dinnye ára, szerdán már 27-28 forintért is adtak el dinnyét Dél-Hevesben. A gazdák azt mondják, hogy a boltok tele vannak külföldi, olasz, török dinnyével, és a nagy áruházak eladói azt állítják, hogy a magyar dinnye csak hetek múlva jön.

Állítólag sokan feketéznek, illetve fél legális terméket adnak tovább nagy haszonnal, és ez is rossz hatással van az árra. A tárca a szezon kezdetén a magyar dinnye és a magyar fogyasztók védelmében kiemelt ellenőrzést rendelt el az egész országban. A cél: minél gyorsabban kiszűrni a rossz minőségű importdinnyét.

Ellenőrzik az eredetet igazoló dokumentumokat, számlákat is. Az ellenőrzés kiterjed a nagykereskedőkre, a boltokra, de az utcai árusokra is. Az ellenőrök kapcsolatban állnak a határszolgálatokkal is, hogy információkat szerezzenek az országba érkező dinnyeszállítmányokról.
forrás:mr1

Leave a Reply 329 megnézve, 1 alkalommal mai nap |