< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Brutális meleg lesz a következő napokban

| Mobile | RSS

Brutális meleg lesz a következő napokban

2011. július 7. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Csütörtöktől vasárnapig igazi nyári időre, egyre melegebb napokra van kilátás. A hétvégére visszatér az igazi nyaralóidő.

Reisz András, az OMSZ meteorológusa szerint csütörtökön a napsütés lesz jellemző, elvétve fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Pénteken, szombaton és vasárnap az ország nagy részén derült időre lehet számítani. A hőmérséklet nappal az ország nagy részén meghaladja majd a harminc fokot. Egyes területeken, elsősorban az Alföldön 35 fok, vagy akár annál melegebb is lehet.

A meteorológus figyelmeztet: a nappali hőség mellett az éjszakai meleg is megterheli az emberi szervezetet. Ugyanis sok helyen, különösen a nagyvárosokban, még éjszaka is kevéssel 20 fok fölötti hőmérsékletre kell számítani.

A jelenlegi előrejelzések szerint a hétvégén a napi középhőmérséklet meghaladja majd a 25 fokot, így elképzelhető, hogy a hőségre vonatkozóan figyelmeztetést ad majd ki a meteorológiai szolgálat – tette hozzá Reisz András. Hozzátéve: a jövő hét első napjaiban némileg felfrissül az idő. Ekkor több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, amelyek hatására pár fokkal csökken a hőmérséklet, de jelentős lehűlés nem valószínű
forrás:hirszerző.hu

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |