< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Tovább kell jutni

| Mobile | RSS

Tovább kell jutni

2011. július 7. | hozzászólás | Sport

Magyar labdarúgócsapatok ritkán várják olyan egyértelmű esélyesként egy kupapárharc visszavágóját, mint a Ferencváros és a Paks az Európa Liga első selejtezőkörének mai második felvonását. Mindkét együttes győzött az első meccsen, és az ellenfelek maximális tisztelete mellett is nehéz elképzelni, hogy bármelyikük búcsúra kényszerüljön.

Magyar együttesek általában augusztus közepéig fejezik be szereplésüket az európai porondon, ezért akár természetesnek is mondhatjuk, hogy jelenleg nem kell a búcsútól tartani. Bár volt már olyan, hogy a sokkal gyengébbnek hitt rivális simán búcsúztatta magyar ellenfelét (elég a liechtensteini Vaduz Újpest elleni diadalát felidézni, de a ZTE tavalyi kieséses az albán Tirana ellen is fájdalmas pofon volt), ezúttal nem kell ilyesmitől tartani.

Az alakuló Ferencváros elsősorban újonnan igazolt légiósai vezérletével – a holland Mark Otten és a brazil Felipe Felix is gólt szerzett – az Albert Stadionban 3-0-ra múlta felül az örmény Ulisses csapatát. A látottak alapján a visszavágó legnehezebb részét sikeresen teljesítették a zöldek, Prágán keresztül rendben megérkeztek Jerevánba. Máskor a vezér hiánya komoly fejtörést okoz, ezúttal attól sem kell tartania Prukner László vezetőedzőnek, hogy a klub emblematikus figurája, Lisztes Krisztián részleges izomszakadása miatt nem tarthatott társaival. A folytatásban – nem az EL-ben, hanem a gyengécske NB I-ben is – sokkal nehezebb meccsek várnak a gárdára.

A fővárosiakhoz hasonlóan kellemes helyzetben van a kontinentális kupasorozatban idén bemutatkozó másik zöld-fehér egylet, a Paks, amely az andorrai Santa Coloma vendégeként nyert 1-0-ra. A Duna-partiakhoz nem érkezett légiós, mivel a keretet – a honi élvonalban egyedülálló és nagyon dicséretes módon – kizárólag magyar játékosok alkotják. Kis Károly együttesére is várhatóan kellemes kilencven perc vár, komolyabb izgalmak nélkül.
A paksiak számára a legnagyobb nehézséget a számukra idegen környezet megszokása jelentheti.

Az európai szövetség ugyanis nem engedte, hogy saját pályájukon szerepeljenek az EL-ben, ezért Székesfehérváron kell megrendezniük a mérkőzést. Ehhez jön, hogy bár arról volt szó, a televízió közvetíti a mérkőzésüket, végül mégsem kerül képernyőre a meccsük. (Múlt héten ugyanez volt a helyzet a ferencvárosiak hazai találkozóján is.) Reméljük, és őszintén kívánjuk a paksiaknak, hogy még jó sokáig ennél komolyabb gondjaik ne legyenek!

forrás:népszavonline/Bernau Péter / Népszava

Leave a Reply 354 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: