< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Boross Péter: szánalmas a bírósági eljárás a kém-ügyben //Boross Peter pathetic the proceedings of the spy case

| Mobile | RSS

Boross Péter: szánalmas a bírósági eljárás a kém-ügyben //Boross Peter pathetic the proceedings of the spy case

2011. július 8. | hozzászólás | Közélet

Boross Péter szerint szánalmas, hogy a bíróság nem látta indokoltnak a volt titkosszolgálati vezetők előzetes letartóztatását.

Szánalmasnak nevezte a Magyar Nemzetnek Boross Péter volt kormányfő, hogy – mint fogalmazott – a hazaárulással is felérő kémkedés gyanúja ellenére a bíróság nem látta indokoltnak a terheltek előzetes letartóztatásba helyezését.

A korábban a titkosszolgálatokat is irányító politikus a lapnak úgy fogalmazott: “ezt az abszurd és zavaros ügyet nem lehet jóízűen kommentálni, azonban igazolja azt a régóta hangoztatott álláspontomat, hogy az ügyészséget, mint a végrehajtó hatalom egyetlen kívülálló részét, a történelmi gyakorlatnak megfelelően a kormány felügyelete alá kell helyezni. Valamelyik hatóság, a katonai ügyészség vagy a bíróság hibázott, és a kormánynak az is feladata, hogy elejét vegye a hasonló helyzetek kialakulásának, amely mellett teljesen eltörpül, hogy az ügynek milyen társadalmi hatásai vannak, vagy miként érinti az a nemzetbiztonsági szolgálatok állományát.”

A volt kormányfő szerint egy olyan súlyú ügyben, amelyben a volt titokminiszter mellett a polgári elhárítás korábbi vezetőit is a hazájuk elleni kémkedéssel gyanúsítják, a kezdetektől nélkülözhetetlen a kormányzati felügyelet, és amíg az ügyészség független a kabinettől, addig nem tudja elejét venni, hogy az ország ilyen helyzetbe kerüljön.
forrás:hiradó-hu

Boross Peter pathetic the proceedings of the spy case

Peter Boross that pathetic, that the court saw no reason for a pre-trial detention was a secret leaders.

Pathetic called the Nation of Hungary Péter Boross Government was that – as said – on suspicion of spying and treason also serves as the court saw no reason, despite the defendants into custody.

The former secret services is managing politicians of the page said: “This is an absurd and confusing case can not be tasty way to comment, however, attest to the long expressed my views to the prosecution, as the executive is only an outsider to the historic practice of the government supervision should be placed under. a public authority, the military prosecutor or the court made ​​a mistake, and the government is responsible to assure the absence of similar situations, to which is completely dwarfed by that of the matter what kind of social impacts, or how it affects the national security services personnel. ”

The former prime minister under a weight of matter, which was a secret minister for civil preparedness former leaders of their country against espionage suspect from the start is essential to government oversight, and until the prosecution is independent of the cabin from this, they can not in preventing the country such a position.
Source: news-com

Leave a Reply 414 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: