< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Volt titkosszolgálati vezetők – Lázár óva int a titkosítás feloldásától

| Mobile | RSS

Volt titkosszolgálati vezetők – Lázár óva int a titkosítás feloldásától

2011. július 11. | hozzászólás | Közélet

A Fidesz frakcióvezetője óva int a volt titkosszolgálati vezetők ügyében rendelkezésre álló dokumentumok minősítésének feloldásától.


Vadai Ágnes, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn közölte, hogy kezdeményezi a titkosítás feloldását annak érdekében, hogy a közvélemény világosan lásson “a harmadik köztársaság történetének legsúlyosabb államellenes bűncselekményével összefüggő gyanúsításokban”.

Lázár János Fidesz-frakcióvezető az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre sajtótájékoztatóján azt mondta, hisz a védőügyvédeknek, és idézte Zamecsnik Pétert, Laborc Sándor ügyvédjét, aki közölte, az ügy nem politikai, hanem szakmai jellegű.

Ha valóban szakmai ügyről van szó – folytatta a frakcióvezető -, és az ügyészség, a nyomozóhatóság, a különböző nemzetbiztonsági szervek a titkosítás fenntartását javasolják, akkor ő óv attól, hogy ezt feloldják.

Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány korábbi titokminiszterét és Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kémkedéssel, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség. Szilvásyt és Laborcot szabadlábra helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa, Galambos Lajost pedig házi őrizetbe.

A nemzetbiztonsági bizottság korábbi ülésén az üggyel kapcsolatban elhangzottakat 2089-ig titkosították.

forrás:népszavaonline/MTI

Leave a Reply 317 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: