< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A közmédiában zajló elbocsátásokról közölt cikket a Berliner Zeitung

| Mobile | RSS

A közmédiában zajló elbocsátásokról közölt cikket a Berliner Zeitung

2011. július 14. | hozzászólás | Közélet

A magyar közmédiában zajló elbocsátásokról közölt elemző tudósítást a Berliner Zeitung szerdán. A lap szerint nem csak a közszolgálati média újságíróinak feje felett lebeg Damoklész kardja.

A szerző, Frank Herold szerint a tömeges elbocsátásokat az Orbán Viktor vezette Fidesz gazdasági okokkal magyarázza. A kormány az ellenzék szerint, akárcsak a szocialista időkben, centralizálja a véleményformálást – idézett a lap meg nem nevezett bírálókat.

Az újság szerint azonban nem csupán a közszolgálati média újságíróinak feje felett lebeg Damoklész kardja. A lap ennek kapcsán említette, hogy “az Orbán Viktor politikai barátaiból álló” médiatanács a baloldali liberális Népszava ellen is eljárást indított. A Berliner Zeitung hozzátette, hogy a büntetés 4000 és 180 ezer euró között mozoghat és a maximális büntetés kiszabása a lap végét jelentené.

A cikkíró szerint több hírportál ennek nyomán óvatosságból beszüntette a kommentelési lehetőséget, és a médiatanács ítéletére vár.

A közmédiában zajló elbocsátások miatt tüntetés lesz szerda délután a Magyar Rádió épülete előtt. Nagy Navarro Balázs, a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának vezetője elmondta, sokan nem mernek részt venni a 13 szakszervezet által szervezett megmozduláson, mert félnek a retorzióktól, de mint mondta nem csak a közmédia munkatársait várják. A tüntetés késő éjszakáig tart és jövő vasárnapig nem mennek el a térről -tette hozzá.

Nagy Navarro Balázs azt kéri a támogatóktól, hogy tűzzenek a ruhájukra fehér szalagot, és egy szál virággal vagy egy gyertyával tiltakozzanak. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége is támogatja az akciót. A MÚOSZ már korábban nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását azokkal, akiket érint az elbocsátási hullám.

forrás:atv/MTI / Klubradio / atv.hu

Leave a Reply 1144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: