< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Akár részegen is törvénykezhetnek kiváltságosaink

| Mobile | RSS

Akár részegen is törvénykezhetnek kiváltságosaink

2011. július 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Akár részegen is törvénykezhetnek kiváltságosaink

Budapest – Igazságos ez?! Ha egy országgyűlési dolgozó – legyen az takarító vagy főosztályvezető – sörözik vagy borozik munka közben, akár ki is rúghatják, mert számára ez szigorúan tilos.

Kövér László házelnök nem mérlegeli a
tiltást, és nem szondáztat

Nem úgy az országgyűlési képviselőknek, akik ittasan is felszólalhatnak vagy szavazhatnak a parlamentben, következmény nélkül.

Ahogy ezt megírtuk, számos honatya kihasználja, hogy a büntetés veszélye nélkül lehet koccintani a parlamenti büfékben. Vagyis úgy vélik, egy felmosórongy kezeléséhez szükség van a teljes józanságra, egy ország sorsáról viszont lehet akár kapatosan is dönteni.

Megérkezett a Blikkhez Kövér László házelnök válasza, ám az nem igazán esett egybe olvasóink elvárásával, hiszen 95 százalékuk épp a tiltásra szavazott.

Egy internetes portál is megkérdezte, hogy betiltanák-e az alkohol árusítását; 21 ezer szavazó 93 százaléka voksolt igennel. Az ellenzéki pártok sem ragaszkodtak az ivászathoz.
A külföldi vendégek- kel és protokollrendez- vényekkel magyarázzák az alkoholárusítást

– Az Országgyűlés elnöke nem mérlegeli az alkoholárusítás betiltását az Országházban – bár lenne rá lehetősége -, és nem tervezi az a szondáztatást sem – tolmácsolta Kövér László házelnök álláspontját Altorjai Anita, az Országgyűlés Hivatalának sajtófőnöke.

– Az Országgyűlés épülete a plenáris és bizottsági ülések mellett magas szintű diplomáciai találkozóknak, protokolleseményeknek, konferenciáknak is helyt ad, így nemcsak munka- és szolgálati hely, hanem hazai és külföldi vendégek fogadásának és vendégül látásának helyszíne, ahol teljesen normális dolognak számít az alkoholfogyasztás – érvelt a sajtófőnök.

Az alkoholárusítás már a rendszerváltás, tehát 1990 előtti is természetes volt parlamentben
Harrach Péter borozni szokott a Parlamentben
Piás képviselők ellen tiltakoznak a neten
– A hivatal alkalmazásában lévő dolgozók természetesen nem fogyaszthatnak alkoholt munkaidőben – tette hozzá. Megtudtuk továbbá, hogy Kövér László, hivatalából adódóan, részt vesz protokollrendezvényeken, amelyek része az alkoholfogyasztás, ettől eltekintve azonban nem fogyaszt alkoholt, mint ahogy közvetlen munkatársai sem. Ha pedig a választók úgy látják, hogy képviselőjük nem elég felelősségteljesen látja el feladatát, négyévenként fejezhetik ki véleményüket szavazatukkal.

– Ez egy diplomatikus válasz Kövér László részéről, de nem magyarázza meg, miért lehet inni alkoholt – kommentálta a Blikknek Vasali Zoltán politológus. – A rendszerváltás óta számos kiváltságot halmoztak fel a politikusok, ám például a költségtérítést már kicsit megnyirbálták. Az alkoholfogyasztás privilégiuma viszont épp oly nehezen érthető.
forrás:blikk/Kozák Dániel

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |