< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Agyonvertek egy 74 éves magyar férfit Dél-Afrikában

| Mobile | RSS

Agyonvertek egy 74 éves magyar férfit Dél-Afrikában

2011. július 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Birtokán megtámadtak, majd megöltek egy 74 éves magyar férfit a Dél-afrikai Köztársaságban, Johannesburgtól nem messze – írja a SAPA hírügynökség. Kilencéves fiát nem bántották.

Két férfi támadt egy 74 éves magyarra Westonariában – a Dél-afrikai Köztársaságban – található birtokán hétfő este. Tóth Zoltán súlyos fejsérülést szenvedett, amikor egy balta nyelével ütlegelték, a támadás után nem sokkal meg is halt. Kilencéves kisfia megmenekült. A helyi rendőrség közlése szerint a támadók a gyilkosság után betörték az ablakot, hozzáfértek a zárhoz és behatoltak a házba. A páncélszekrényben őrzött pénzt és értékeket elvitték. Az eset körülményeit vizsgálják – közölte a SAPA hírügynökség.

A kilencéves fiú az egyik lapnak elmondta: apjával este hét óra körül arra lettek figyelmesek, hogy a kutyák odakint ugatni kezdenek. A fiú beszámolójából kiderül: apja az ablakhoz ment megnézni, hogy mi történhetett. Odakint két férfi állt, egyikük kezében kés volt. Tóth kiment, fia bezárta az ajtót, ám nem sokkal később, a két férfi betört egy ablakot és bejutott a házba. „Azt mondták, hogyha nem jövök elő, apát felakasztják” – mondta a gyerek, aki elrejtőzött a támadók elől. Elmondása szerint hamar megtalálták és arról kérdezték, apja hol tartja a pénzt és az értékeket.

Miután a támadók megtalálták és kipucolták a rejtett széfet, elhagyták a helyszínt. A kisfiú – mint mondta – 11 óra körül még arra várt, hogy apja visszatérjen. Reggel 5 órakor kiment a házból és tíz méterre a konyhajtótól rábukkant édesapja élettetlen testére. Tóth Zoltán felesége, Angelina 2005-ben halt meg.

A Beeld című lapra hivatkozva a News24.com idézi Tóth egyik ismerősét, a Dél-Afrikába a 60-as évek végén kivándorolt Papp Ilona Katalint, aki szerint a férfi nemrég eladott tíz sertést, emiatt gondolhatták úgy a gyilkosok, hogy készpénz van nála.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 509 megnézve, 1 alkalommal mai nap |