< Böngészés > Főoldal / Riport / Blog article: Egyet kell értenem Orbán Viktor miniszterelnök Úrral!!

| Mobile | RSS

Egyet kell értenem Orbán Viktor miniszterelnök Úrral!!

2011. július 24. | hozzászólás | Riport

A magyar politikai-gazdasági változások ideje valójában elérkezett! A kezdés nem mindenkinek tetszett, (szik) kedvezett. Kik emelték fel a szavukat e változások ellen? Akinek belenyúltak a zsebébe, nem engedték a további tollasodását, az ál biznisz általi gyarapodását… stb.. – a változások bevezetéséhez természetesen politikai hatalomra volt (van) szükség s józan észre!

Egyesek “jónak” akarták önmagukat feltüntetni, mikor hatalmon voltak: – vagy “fagyizok”, vagy valós munkát végzek: – mondta egy hangyász! A nép az istenadta nép, továbbra sem látja át az ország jelenlegi helyzetét. Viktor beszédére, szakmai véleményére, politikai állásfoglalására, muszáj odafigyelni. Ez többet ér minden tanfolyamnál….

A politikus minden helyzetben s mindenkor külön- külön szövegkörnyezetben adja elő a véleményét… nem mindegy a helyszín, az összetétel, a demográfiai hullám… stb.

Valakinek el kellett kezdeni az ország rendbetételét!? Ez nehéz lélegzetként indulhatott el. A bizonyítási vágy sem egy egyszerű dolog. A külföldi vélemények befolyásolják a megítélés gondolati szabadságát… ez Orbánnál nem volt észlelhető. Az Unióban kiállt a meggyőződése mellett. Nem engedett beleszólást a terveibe. Meglátásom szerint nem jó irányba haladunk… A román diktátor is ebben a dilemmában vérzett el…az is igaz, rendbe tette Romániát, az országa adósságát visszafizette! Ám milyen áron? S jelenleg hol tart… az országa?

Mi magyarok megmutattuk a világnak, szembeszállunk az adósság csapdával, munkahelyeket teremtünk, megoldást keresünk a kisebbségi effektusokra, rendbe tesszük az oktatást, az egészségügyet…stb. Ez minden kormánynak a feladata lett volna!!!

Orbán az, aki szembeszállt mindenkivel, hogy megvalósítsa a – magyarok – álmát, a gazdasági, politikai, pénzügyi függetlenséget. Természetesen, véráldozatok nélkül nem megy! Ez nem a népszerűségi talkshow… itt nem a nézők szavaznak…

A kényszerítő hatalom bizonyos szempontból a hatalmát a jutalmazó hatalommal szemben megmutatja. A meglévő szükséglet kielégítés, mint munkabér, biztonság, elismerés megvonásával való fenyegetés kényszerítő hatalma, szoros kapcsolatban van a szükségletek kielégítését biztosító jutalmazó hatalommal. Természetesen a fájdalom vagy a feszültséggel való fenyegetés szorosan kapcsolódik az azok enyhítésére szolgáló hatalommal.

A szakértő hatalom a megalapozott tudás s az elemzőkészség bizonyos témakörben növelheti az egyén képességét, midőn befolyásoljon másokat az adott tárgykörében.

A vezetés speciális ismereteket s módszereket követel! Ez abból adódik: – a vezető mások számára is a cselekvési folyamatokat ír elő. Meghatározza a célokat, azok elérése érdekében a feladatokat. A megoldáshoz szükséges eszközöket és a szervezeteket a cselekvéshez tervezi, s előre látja az eredményeket!

Vannak olyan vezetők, akiket engedni kell, ahhoz, hogy rátaláljon a megoldásokra. A szabadság s annak tudata, fokozott munkára kényszeríti, önmagát s a munkatársait.

Orbán ezen vezetők közé tartozik.
-oil-

Leave a Reply 1004 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: