< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Egyetlen fideszes sem került be a képviselő-testületbe Mezőhegyesen

| Mobile | RSS

Egyetlen fideszes sem került be a képviselő-testületbe Mezőhegyesen

2011. július 25. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A korábbi polgármester, Kovácsné Faltin Erzsébet nyert az időközi polgármester- és önkormányzati-képviselő választáson vasárnap, a Békés megyei Mezőhegyesen – tájékoztatta az MTI-t a város jegyzője.

Hupucziné Györgyi Julianna elmondta: a mintegy 5,700 lelket számláló településen 1.448 választópolgár járult az urnákhoz (30.25 százalék), s a két független polgármesterjelölt közül minimális érvénytelen voks mellett Kovácsné Faltin Erzsébet korábbi polgármester 838 szavazatot (59 százalék), míg Tarkó Gábor 579 voksot (41 százalék) kapott.

A nyolc képviselői mandátumért 18-an indultak, közöttük három fideszes, egy szocialista színekben, míg a többiek függetlenként jelöltként. Az előző képviselő-testület tagjai közül pedig hatan ismét megmérettették magukat.

A testületbe végül a korábbi képviselők közül hárman jutottak be. Nem szerzett mandátumot ugyanakkor egyik fideszes jelölt sem, a szocialisták egy képviselői helyhez jutottak, míg a többiek függetlenek.

Mezőhegyesen azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselőtestület május 4-én úgy döntött, hogy feloszlatja önmagát.

forrás:népszavaonline/MTI

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |