< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: KÖZLEMÉNY. Álcázott hamis cipő

| Mobile | RSS

KÖZLEMÉNY. Álcázott hamis cipő

2011. július 25. | hozzászólás | Nav

Az elmúlt napokban a NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzés céljából megjelentek a Józsefvárosi piacon. A pavilonsorok között arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi két fekete zsákból árut kínál eladásra. A pénzügyőrök felszólították a férfit, hogy igazolja magát, aki a felszólítást követően a zsákokat hátrahagyva futásnak eredt. A NAV munkatársai ezután átvizsgálták a zsákokat, melyekben különféle – védett márkajelzéssel ellátott – alsónadrágokat, strandpapucsokat és edzőcipőket találtak.

A hamis márkajelzésű cipők előállítása során érdekes módszert választottak az elkövetők: a védett márkajelzést egyéb, nem védett, ám könnyen eltávolítható márkajelzéssel fedték el.

A termékeket, a pénzügyőrök lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozókhoz. A lefoglalt ruházati termékek értéke mintegy 240.000,-Ft.

A lefoglalt áruk tulajdonjogának felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, azokat a helyszínen senki nem vallotta magáénak.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: