< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vasárnap összeül az államadósság növekedését vizsgáló albizottság

| Mobile | RSS

Vasárnap összeül az államadósság növekedését vizsgáló albizottság

2011. július 31. | 1 Hozzászólás | Közélet

Már vasárnap összeül az államadósság növekedését vizsgáló parlamenti albizottság, hogy tervezetet készítsen arról, hogyan lehet felelősségre vonni azokat, akik a testület szerint a magas államadósságról tehetnek. Erről a kormányfő szóvivője beszélt a Magyar Televízió reggeli műsorában.

Szijjártó Péter csütörtökön megerősítette, hogy a politikai mellett a jogi felelősség megállapítását is szükségesnek tartja a 2002 és 2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló parlamenti testület.

Az MSZP szerint, ha valakit büntetőjogi felelősségre kellene vonni, akkor az a mostani kormányfő, aki tudatosan rombolja le az elmúlt 20 év vívmányait, úgy, hogy közben súlyos terheket ró a legkiszolgáltatottabbakra. A Jobbik támogatja a jogi felelősségre vonást, az LMP ugyanakkor politikai és jogi nonszensznek tartja, hogy Szijjártó Péter börtönnel fenyegetett meg korábbi kormányfőket. Az ellenzéki párt hangsúlyozza: demokráciákban csak a választók ítélkezhetnek a politikusok fölött, ha azok nem követtek el köztörvényes bűncselekményeket.
forrás:google

Leave a Reply 1566 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: