< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szijjártó: viseljék a következményeket, akik eladósították az országot

| Mobile | RSS

Szijjártó: viseljék a következményeket, akik eladósították az országot

2011. augusztus 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Szijjártó Péter szerint viselniük kell a következményeket azoknak az embereknek, akiknek a múltbeli döntései miatt jelentősen megnőtt Magyarország államadóssága.

“Értem persze, hogy ezek a döntések a múltban történtek (…); tehát visszaható hatállyal nem lehet jogszabályt alkotni” – mondta a fideszes politikus az MTV Ma reggel című műsorában hétfőn, ugyanakkor hozzátette: “csak (…) ezeknek a múltban megszületett döntéseknek a jelenben meg a jövőben is nagyon komoly hatásaik és következményeik vannak, és az mégsem megy, hogy mindenki viseli a következményeit, csak azok nem, akik előidézték ezt a helyzetet”.

Vasárnap hozták nyilvánosságra az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizotttságának a 2002-2010 közötti államadósság növekedésének okait vizsgáló albizottsága jelentését. Az albizottság az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési, valamint az alkotmányügyi bizottságához fordul majd, hogy a 2002-2010 közötti jelentős államadósság-növekedés miatt a politikai felelősség mellett az akkori szocialista-SZDSZ-es kormányok jogi felelősségre vonási lehetőségét is megvizsgálja a két parlamenti bizottság.

Az albizottság jelentését a testület fideszes, KDNP-s képviselői és az albizottság független képviselője egyhangúlag, hét igennel szavazta meg a testület vasárnapi ülésén, az albizottság jobbikos tagja külföldön tartózkodott. Az albizottság munkájában nem vesznek részt sem szocialista, sem LMP-és képviselők.

Szijjártó Péter, az albizottság alelnöke az ülésen kiemelte: a 2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság munkája során bebizonyosodott, hogy az elmúlt nyolc év szocialista-szabad demokrata kormányai politikai bűnt követtek el Magyarországgal szemben. Bebizonyosodott, hogy ezek a kormányok eladósították az országot elhibázott, rossz gazdaságpolitikai döntéseikkel, így az államadósság mértéke a korábbi GDP-arányos 53 százalékról 80 százalékra emelkedett 2010-re – mondta.
forrás:google

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |