< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ennyit bukott egy átlagos szülő Orbán szja-rendszerével

| Mobile | RSS

Ennyit bukott egy átlagos szülő Orbán szja-rendszerével

2011. augusztus 2. | hozzászólás | Közélet

A folyamatosan emelkedő árak, és az ezzel párhuzamosan csökkenő bérek mind több családot hoznak abba a helyzetbe, amelyben már arról kell dönteni: befizetik-e az augusztusban a postaládában landoló csekkeket – de akkor tankönyv és toll nélkül kezdi a sulit a gyerek -, vagy a közüzemi tartozást “bevállalva”, szeptemberre halasztják a számlák befizetését – áll az MSZP közleményében.
Vajon a kormány kártalanítja azokat a szülőket, akik bizonyíthatóan az éppen nyolc hónapja élő igazságtalan, egykulcsos adórendszer következményeként keresnek átlagosan 2200 forinttal kevesebbet, mint korábban ugyanabban a munkakörben, ugyanannyi munkáért? Vajon az a szülő, aki beviszi az Nemzetgazdasági Minisztériumba a fizetésszalagját, amelyről feketén-fehéren leolvasható, hogy a kormányzati kommandós akciók ellenére is rosszabbul járt, megkaphatja egy összegben az elmúlt nyolc hónap keresetkiesését, hiszen Orbán Viktor azt ígérte, “senki nem járhat rosszabbul”? – teszik fel a kérdést a szocialisták.

Egy átlagos jövedelmű szülő január óta 17600 forintot bukott a második Orbán-kormány szja-rendszerével. Ez éppen annyi pénz, amennyit egy első és egy hetedik osztályos tanuló tankönycsomagjáért fizetni kell. És akkor az átlagosan kétszer ennyibe kerülő füzet- és írószerpakkról még szót sem ejtettünk. Az MSZP felszólítja a magát állítólag családbarátnak tartó Fidesz-KDNP-kormányt, hogy azonnal vonja vissza az egykulcsos, igazságtalan adórendszerét! Felszólítják továbbá a kabinetet, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a csődben lévő devizahiteles családok megmentése érdekében, hiszen a 240-es frankárfolyam miatt megugró törlesztő részletek mellett lassan nem hogy szellemi táplálékra, de ennivalóra sem jut pénz – zárul a közlemény.
forrás:168 óra

Leave a Reply 317 megnézve, 1 alkalommal mai nap |