< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Esztergomi lakosok adataival való visszaélés miatt tesz feljelentést a Jobbik //Des données Esztergom population estonienne en raison de l’abus de l’accusation de Jobbik

| Mobile | RSS

Esztergomi lakosok adataival való visszaélés miatt tesz feljelentést a Jobbik //Des données Esztergom population estonienne en raison de l’abus de l’accusation de Jobbik

2011. augusztus 2. | hozzászólás | Közélet

Az esztergomi köztisztasági vállalatnak tartozó lakosok személyes adataival való visszaélés miatt tesz feljelentést a Jobbik helyi szervezete, mert úgy vélik, az adósok listája jogsértő módon került egy követelésbehajtó céghez – tájékoztatta a párt városi elnöke kedden az MTI-t.

A Jobbik ismeretlen tettes ellen, személyes adatok jogosulatlan kiszolgáltatása bűncselekményének alapos gyanúja miatt tesz feljelentést – mondta el Zentai Plajner Zsolt.

A politikus hozzátette, a hátralékosok a napokban kaptak felszólító levelet, amelyből kiderül, hogy a köztisztasági vállalat egy céget bízott meg követeléseinek behajtásával.

A törvények szerint a díjhátralék adók módjára történő behajtásáról az önkormányzat jegyzőjének kell gondoskodnia. Sem az Esztergomi Köztisztasági Kft., sem az általa megbízott társaság nem jogosult behajtani a tartozásokat – tette hozzá.

Zentai Plajner Zsolt emlékeztetett rá, hogy Esztergomban a szemétdíjat is törvényellenesen fizettetik évek óta. A jogszabályok térfogat és ürítési gyakoriság szerinti elszámolást engednek meg, a városban viszont az egy címre bejelentett lakosok száma alapján számláznak.

Az ügyben korábban a megyei közigazgatási hivatal, majd a Jobbik helyi szervezete is az Alkotmánybírósághoz fordult, mivel a képviselő-testület nem változtatta meg a jogsértő eljárást.

A köztisztasági vállalat vezetőjét az MTI-nek nem sikerült elérnie, de a társaság honlapján közleményben tájékoztatott, hogy júniusban megkezdi a felszólítások postázását. 2010 márciusától 4046 ügyfélnek van hátraléka, díjfizetőnként átlagosan 20.750 forint.

A vállalat közölte, hogy felszólító levelének kézhezvétele után tizenöt napon belül kell rendezni az elmaradást, akár részletfizetéssel is. Ellenkező esetben egy kintlévőségbehajtással foglalkozó céghez fordulnak, és a hátralék a behajtócég költségeivel is növekszik.
forrás:népszavaonline/ MTI

Des données Esztergom population estonienne en raison de l’abus de l’accusation de Jobbik

La société Esztergom estoniens assainissement de personnes en raison de l’utilisation abusive de renseignements personnels à déposer une plainte à la meilleure organisation locale, ils croient, à tort liste des débiteurs est une entreprise de collecte de la dette – a informé le président du parti ville du MTI mardi.

Auteurs Jobbik inconnus contre la divulgation non autorisée d’informations personnelles sur un soupçon raisonnable d’un crime de déposer une plainte – a dit Zentai Plajner Ps.

Le politicien a ajouté que l’arriéré a récemment reçu une lettre officielle de fumeurs, en montrant que l’entreprise d’assainissement est une société chargée de la collecte des réclamations.

Selon la loi díjhátralék que les impôts sur la reprise de l’administration locale doit fournir au notaire. Ni l’Estonie Esztergom assainissement Ltd, une entreprise ou son sous-traitant n’a pas le droit de recouvrer la dette – il ajouté.

Zentai Plajner Zsolt a souligné que la redevance des ordures Esztergom illégalement fourni pendant des années. Mictions fréquentes et le volume de la législation permettant un règlement par la ville, mais l’adresse est un nombre de résidents rapporté facture.

L’affaire portée devant le comté bureau administratif, puis la branche droite locale de la Cour constitutionnelle de la Justice parce que l’assemblée n’a pas altéré le processus fautif.

La tête de l’entreprise d’assainissement MTI n’a pas réussi, mais le Bulletin site de la société en Juin avisé que commencera à afficher les avis. 2010 clients ont des arriérés de Mars 4046, une moyenne de 20 750 forints par péage.

La société a déclaré que, après réception de la lettre de mise en demeure de quinze jours pour résoudre le déficit, ainsi que des acomptes provisionnels. Sinon, une entreprise exceptionnelle consiste à tourner dans le lecteur, et l’arriéré des behajtócég augmentations de coûts.
source: des gens propres en ligne / MTI

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: