< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kukoricásban találták meg a sárkányrepülő roncsait

| Mobile | RSS

Kukoricásban találták meg a sárkányrepülő roncsait

2011. augusztus 4. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az MTI Hírcentrum tudósítója arról számolt be, hogy a roncsot és a két holttestet a repülőtértől légvonalban körülbelül 10 kilométerre találták meg.

Ságvár közelében, egy kukoricásban bukkantak rá annak a két embernek a holttestére, akik szerdán motoros sárkányrepülővel indultak el Siófok-Kilitiről. A baleset áldozata egy 53 éves siófoki, illetve egy 25 éves zamárdi férfi.

Az MTI Hírcentrum helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy a sárkányrepülő roncsát és a két holttestet a repülőtértől légvonalban körülbelül 10 kilométerre találták meg. A holttesteket hamarosan elviszik a helyszínről.
A lezuhant sárkányrepülő roncsai

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a kutatást azután kezdték meg, hogy egy telefonáló azt közölte velük: a Kőröshegy környékén “nem természetes módon” szállt lefelé a sárkányrepülő.

A motoros sárkányrepülő szerda délután szállt fel a balatonkiliti repteréről. A gépet a legtapasztaltabb pilóta vezette, egy utast vitt sétarepülésre. Mindketten magyarok és a késő esti órákig nem tértek vissza a sétarepülésről – tudta meg korábban a hirado.hu.

Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása az elmúlt évtizedben Magyarországon történt halálos sárkányrepülő-balesetekről

2000. május 7. – A Fejér megyei Börgöndön egy csörlővel vontatott, felszállni készülő sikló sárkányrepülő a kioldási magasság közelében kitért a vontatási iránytól, s mintegy 300 méteres magasságból lezuhant. A sárkányrepülőt irányító nő szörnyethalt.

2000. május 21. – A Hármashatár-hegyen életét vesztette egy sárkányrepülő, amikor repülése előtt csörlővel felhúzták a hegytetőre és gépével mintegy 15 méter magasságban eltérve az iránytól a földre zuhant.

2000. augusztus 8. – Balatonfüred és Tihany között lezuhant egy sárkányrepülő. Vezetője, egy hivatásos berepülő pilóta és utasa, egy 35 éves holland férfi meghaltak.

2003. május 27. – A Csongrád megyei Balástya határában életét vesztette egy középkorú férfi, amikor sárkányrepülőjével lezuhant.

2004. május 2. – A dunakeszi repülőtéren lezuhant és meghalt egy sárkányrepülős.

2004. május 27. – A Pest megyei Felsőnyáregyháza határában lezuhant egy motoros sárkányrepülő, vezetője szörnyethalt.

2004. augusztus 11. – A dunakeszi repülőtéren levegőbe vontatás közben lezuhant egy sárkányrepülő, a vezetője meghalt.

2004. szeptember 18. – Szeged mellett lezuhant egy sárkányrepülő, két utasa a helyszínen életét vesztette.

2005. január 16. – Fertőszentmiklós repülőterén szerelés közben beindult egy sárkányrepülő motorja és a gép elszabadult. Az osztrák repülőgép-szerelő a földön akarta tartani, de a gép felemelkedett, majd több méter magasból lezuhant. A szerelő szörnyethalt.

2006. július 29. – Kapolcs térségében sétarepülés közben lezuhant egy sárkányrepülő, amelynek vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette.

2006. szeptember 9. – A sárkányszerkezet meghibásodása miatt zuhant le egy osztrák sárkányrepülő Balatonkeresztúron. A pilóta baleset következtében szörnyethalt.

2008. augusztus 28. – Szolnokon lezuhant egy sárkányrepülő, amely egy használaton kívüli laktanya egyik hangárjának tetejére esett. A balesetben a légi járművet vezető férfi és utasa, egy nő meghalt.

2009. október 10. – Lezuhant és szörnyethalt egy sárkányrepülő Zalaegerszegen, miután sárkánya felvontatás közben 300 méter magasságból visszazuhant.
forrás:hiradó

Leave a Reply 591 megnézve, 1 alkalommal mai nap |