< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Botrányos kinevezések Hatvanban – fideszes rokonok kerültek pozícióba

| Mobile | RSS

Botrányos kinevezések Hatvanban – fideszes rokonok kerültek pozícióba

2011. augusztus 5. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A Bajza Gimnázium Hatvanban

Papp Istvánnak és Kondek Zsoltnak, a hatvani önkormányzat Fidesz-KDNP színekben megválasztott képviselőinek rokonai kerültek oktatási intézmények élére – tudta meg a Stop. Az ügy pikantériája, hogy Papp István feleségének még a megfelelő végzettsége sem volt meg a kinevezés idején, így az igazgatói hatáskört “megbízott igazgatóként” látja el. A képviselők rokonai kinevezésüket nem tartják etikátlannak.

2011. június 30-án a hatvani önkormányzat fideszes többségű képviselő-testülete zárt ülésen döntött a hatvani közoktatási intézmények vezetőinek álláshelyére kiírt pályázatokról. Két intézményvezető bizonyítottan is szorosan kötődik a döntéshozókhoz. Pappné Forgács Editet a Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola élére nevezték ki, miközben férje, Papp István nem csupán fideszes képviselőként, de a város pénzügyi bizottságának elnökeként is tevékenykedik.

A Stop megkereste Pappné Forgács Editet, aki nem tudja, hogy férje szavazatával is támogatta-e őt a zárt ülésen. Úgy véli, Papp István elfogultságot jelentett be, mert “ez a szokás hasonló esetekben”. Kérdésünkre, hogy Pappné rendelkezett-e a megfelelő végzettséggel az iskolaigazgatói kinevezéséhez, nemmel válaszolt. Elmondta, hogy – mivel más pályázók is híján voltak a közoktatás-vezetői szakvizsgának, – ő “megbízott igazgatóként” vezeti a Bajzát. A hölgy véleménye szerint ez nem jogi kiskapu, ugyanis már dolgozik a végzettség megszerzésén. Pappné kérdésünkre elmondta, hogy szerinte férje pozíciója nem befolyásolta a döntést, az szakmai alapon történt. “Ha ez problémát jelentene, akkor nem vállalhatnék el semmilyen állást?” – kérdezett vissza Pappné.

Kondek Zsolt
Felhívtuk Varsányiné Kondek Mónikát is, aki a Varázskapu óvoda vezetője lett. Testvére, Kondek Zsolt szintén a hatvani Fidesz-KDNP képviselője és az önkormányzat környezetvédelmi tanácsnoka. Varsányiné sem érzi etikátlannak, hogy kinevezéséről az a testület döntött, amelynek tagja a testvére is.

A kinevezések mellett a testület június végi ülésén a hatvani oktatási intézmények decentralizációjáról is döntött, ez pedig helyi forrásaink egybehangzó véleménye szerint többletkiadást fog jelenteni az önkormányzatnak. Ezt a véleményt arra alapozzák, hogy a szocialista vezetés alatt a centralizáció (mely nem járt egyetlen intézménybezárással sem) 120-130 millió forintot hozott a büdzsének. Pappné Forgács Edit véleménye szerint a decentralizáció (mely egyébként homlokegyenest szembemegy az ország többi településén jellemző intézkedésekkel és tervekkel) eredménye egy év múlva állapítható meg.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 538 megnézve, 1 alkalommal mai nap |