< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Nyakunkon az újabb világválság – keserves lesz a megoldás //The new global crisis is upon us – the solution will be painful

| Mobile | RSS

Nyakunkon az újabb világválság – keserves lesz a megoldás //The new global crisis is upon us – the solution will be painful

2011. augusztus 6. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Elemzők szerint rövidtávon, Kínán, Latin-Amerikán múlik, hogy mekkora lesz ez a válság.

2008-ban véget ért egy korszak. A fejlett világban egy 30 évig hitelből finanszírozott világ ért véget. A krízis megoldása helytelen volt, és ennek az árát kell megfizetni, ez most került előtérbe – mondta a Duna TV Közbeszéd című műsorában Sarkadi-Szabó Kornél vezető elemző.

Az összes európai börze zuhant a reggeli nyitáskor. A kereskedők biztonságosnak tartott dolgokba: aranyba vagy svájci frankba menekítik pénzüket. Az idegesség átterjedt egész Ázsiára, a hongkongi, és a szöuli tőzsdék is estek. Akárcsak a New York-i részvénypiacok. A válság kitörése, vagyis 2008 óta nem volt ekkora pánik.

Kuti Ákos az Equilor elemzője szerint keserves lesz a megoldás. Hiszen az a probléma, ami 2008-ban érdemben Amerikát érintette, ez már tovább terjedt. Ami előttünk van, az egy nagyon rögös út lesz – tette hozzá az elemző.

Véget ért egy korszak, amelyre az angolszász világban és Dél-Európában nagy eladósodás volt jellemző, míg Németország és Kelet-Ázsia, Kína részéről a nagy hitelezés – fogalmazott Samu János a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Ez az egyensúlytalanság vezetett a 2008-as válsághoz, és nem oldódott meg azóta. Nem alakult úgy át ez a hitelezői és hitelnyújtói rendszer, hogy Németország és Kína növelje a világ számára nyújtott keresletet, és ez segítse az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, hogy a költségvetésüket stabilizálni tudják. Amíg nincs meg a segítség, addig fenn marad az egyensúlytalanság – mondta Samu János.

Sarkadi-Szabó Kornél úgy véli, pont Kína volt az, aki támasztotta a világot az elmúlt három évben, akkor lesz baj, ha Kína is megbicsaklik.

Azt látjuk, hogy jelenleg egy válság bontakozik ki – mondta Kuti Ákos. A válság abból fakad, hogy nincs növekedés a világban. Rövidtávon, Kínán, Latin-Amerikán múlik, hogy mekkora lesz ez a válság.

Samu Ákos szerint hazánkban az emberek azokat a folyamatokat fogják érzékelni, mint eddig, csak még felnagyítva.
forrás:hiradó

The new global crisis is upon us – the solution will be painful

Analysts say the short term, China, Latin America will depend on how much will this crisis.

In 2008, an era came to an end. In the developed world 30 years from a leveraged world over. Solution to the crisis was incorrect and that the price to be paid, now it came to the fore – told the public discourse on Duna TV show in Kornél Sarkadi Szabó, senior research analyst.

All European bourse fell during the morning opening. The traders to be safe and remember: extreme conditions, rescued their money in gold or Swiss francs. The nervousness has spread throughout Asia, the Hong Kong and Seoul stock markets also fell. Like the New York stock markets. The crisis, that since 2008 there was so much panic.

Ákos Kuti Equilor the analyst will be hard to answer. Because the problem is that in 2008, America has affected the merits, it has spread. What is before us in a very bumpy road will be – added the analyst.

End of an era in which the Anglo-Saxon world and in southern Europe were characterized by high debt, while Germany and East Asia, China is a large part of the credit – said János Samu of Concorde Securities Ltd. analyst. This imbalance has led to the 2008 crisis, and has not been solved since then. I was not into this system, the creditors and credit providers that Germany and China are increasing demand for the world and is helping the United States, Great Britain, that they can stabilize their budgets. As long as you do not have the support, while maintaining the imbalance – John said Sam.

Kornél Sarkadi Szabó, believes that China was the point, who supported the world over the past three years, you’ll be fine, if China is megbicsaklik.

We see that there is a crisis unfolds – Ákos Kuti said. The crisis stems from the fact that there is no growth in the world. In the short term, China, Latin America will depend on how much will this crisis.

Sam Akos people in our country that the processes will be perceived, as ever, even more magnified.
Source: news

Leave a Reply 387 megnézve, 1 alkalommal mai nap |