< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Villámgyorsan támad: ijesztő potyautas érkezett a mexikói szállítmánnyal

| Mobile | RSS

Villámgyorsan támad: ijesztő potyautas érkezett a mexikói szállítmánnyal

2011. augusztus 6. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nagy riadalom támadt az egyik veszprémi nagyvállalat telepén pénteken, amikor az egyik kamionszállítmányban skorpiót találtak – közölte a veszprémi állatkert menedzsere.

Szabó Petra elmondta, hogy a “potyautas” ráadásul igen nagy utat tett meg, ugyanis a szállítmány Mexikóból érkezett. Az állatkert munkatársai mentek a helyszínre, ahol a szállítmányt alaposan átvizsgálták, de több skorpióra nem akadtak.

Szabó Petra elmondta, hogy a mintegy 1500 skorpiófaj közül a legveszélyesebbek Afrikában, a Szaharában, Amerikában Arizona államban és Mexikóban élnek.

Az állatkert szakemberei azonosították a hat centis, mexikói származású ízeltlábút (Centruroides infamatus), amelynek a szúrása igen fájdalmas, és a mérge a központi idegrendszert bénítja – mondta a vadaspark képviselője, megjegyezve, hogy különösen gyermekekre igen veszélyes a mérge.

Jellemző erre a mexikói skorpiófajra, hogy hosszú ideig mozdulatlan, élettelennek tetteti magát, majd villámgyorsan támad és szúr – ismertette Szabó Petra. Közlése szerint a skorpiót a veszprémi állatkertbe vitték.
forrás.stop.hu

Leave a Reply 273 megnézve, 1 alkalommal mai nap |