< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Prince cáfolta

| Mobile | RSS

Prince cáfolta

2011. augusztus 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár

… az előítéleteket. Mert a narcisztikus kishercegre számítottunk. A jelképre, aki még a Szigeten is csak fehér rózsákkal az öltözőjében tud beteljesedni. Éppen ezért gyanakodtunk is. Tartottunk tőle, hogy ez a koncert nem lesz más, mint egy inkább már aggastyán korba hajló piperkőc trónörökös önkényes jammelgetése. De nem így volt. Imádott minket. Mi pedig imádtuk őt.

Persze tudtuk, hogy nem szőke és nem fehér lovon érkezik. De azért jöhetett volna egy kicsit hamarabb. Úgy háromnegyedórás várakozás után untuk meg, azt akartuk hinni, eljött az idő: végre feltűnt egy törékeny alak a színpadon. A közönség üdvrivalgásban tört ki, de kiderült, egy nőt hittünk Prince-nek. Sebaj, neki nem mondtuk el. Mert aztán pontosan egy órás csúszással teljes valójában fedte fel magát előttünk az icipici Rogers Nelson. A herceg tényleg nagyon aprócska, viszont annál jobban csillog: ennyi Swarowski köves fukszot ilyen kicsike férfiemberen biztosan nem látott még a nagyszínpad. De hát ez az imidzs része. Ugyanúgy, ahogy a cicásan ívelt szempár és a férfiasnak cseppet sem mondható hacuka. De ne ítélj, hogy ne ítéltess! A Kisherceg is megmondta: jól csak a szívével lát az ember.

Az elmúlt évek egyik legközvetlenebb ikonja állt kedd este színpadra. Ráadásul végre egy világsztár, aki nem vette elő a világbéke kártyát, aki nem akart semmilyen vallási szektába beszervezni bennünket, aki nem gondolta úgy, hogy itt Bukarestben is a szeretet győzhet le minden akadályt. Rettenetes újvilági klisék helyett inkább zenével beszélt arról, hogy a funky a legjobb dolog a világon. Mert ez ilyen végtelenül egyszerű. Még slágereket is kaptunk: Purple Raint, Musicologyt, Creamet, Kisst. Sőt, a trónörökös a néhai király emlékére is énekelt egy Jackson nótát.

És minden dalban legalább egyszer elhangzott Magyarország neve, ezt pedig nagyon imádtuk. Tudta, hogy hol van és egy percre sem feledkezett meg arról, hogy mi is ott vagyunk. Ez nem minden előadónak megy. Először megénekeltetett, aztán meg is táncoltatott bennünket. Ez a gigerli ficsúrnak tűnő világsztár kiemeltetett tíz csápolót a tömegből és együtt táncolt velük a színpadon. Apropó tánc: hát ez az, amit a király azért jobban tudott. Valljuk be, ez a része a “köszönjük, majd értesítjük” kategória, ráadásul Prince ezt úgy tűnik, nem igazán tudja. De máskülönben vérprofi: kiváló zenész, kiváló hang és kiváló showman. Négyszer játszotta el velünk a “vége van a koncertnek, menjetek szépen aludni” játékot. Mind a négyszer bevettük. De annál nagyobb volt az extázis, amikor újra megláttuk. Élvezte, mind a két és fél órát, ahogy mi is.

Két kis apróság hiányzott csak a teljességhez: a Get off és a Most beautiful girl in the world. Ennek a hiányosságnak a szomszédom sem örül, mert most épp ezeket üvöltetem.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 286 megnézve, 1 alkalommal mai nap |